İmamoğlu'ndan makam aracı açıklaması

İmamoğlu'ndan makam aracı açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmmaoğlu, seçim sürecinde de gündeme getirdiği kendisinden önceki dönemde tartışma konusu olan makam araçlarına ilişkin konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına 93 yıldır düzenlenen Gazi Koşusu'nu izledi. 

Koşunun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İmamoğlu, makam araçlarına ilişkin bir soruya da cevap verdi.

İmamoğlu, ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım''

İmamoğlu, halen seçimden önce kullandığı aracı kullanmaya devam etmesine ilişkin bir sorunun ardından sözlerine şöyle devam etti:

"Yaklaşık 7 yıldır bu arabama biniyorum. Gayet de memnunum. Elbette belediyenin aracı varsa da ona da bineriz ama böyle devam edeceğiz. Bir de benim alışılmış uğurum gibi. Ama müthiş bir tasarrufa ihtiyaç var. İstanbul'un, tümüyle ekonomik olarak tasarrufa ihtiyacı var. Bu, Türkiye'nin her kurumuna bence örnek olmalı. Milletimizin bu sıkıntılı günlerinde her yönüyle tasarruf yaparak ekonomiye katkı sunmalıyız. Bu da seferberliğin parçası olacak. Sizi de bilgilendireceğiz."