İmamoğlu'ndan Saray tepkisi: "WhatsApp grubu kurulsun diye gitmedik"

İmamoğlu'ndan Saray tepkisi: "WhatsApp grubu kurulsun diye gitmedik"
38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ile görüşmelerini hatırlatarak "WhatsApp grubu kurulsun diye biz oraya gitmedik. İki ay önce verilen bu sözün yerine gelmesini istiyoruz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 29. İstanbul Sanat Fuarı'nın açılışlarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte gerçekleştirdi.İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, ‘Sanatsız bir hayatı düşünemiyorum. Kitabın değerini hissedemeyen bir kentin varlığını da düşünemiyorum’ dedi.

İmamoğlu, “Ben, duyumlara çok takılmıyorum, ama şuna takılıyorum: Biz iki ay önce, sayın Cumhurbaşkanı'nın davetiyle, 30 büyükşehir belediye başkanı olarak Ankara'daydık. Sayın Cumhurbaşkanı, ki biz öneriyi vermiştik, bir komisyon kurulması, 3 CHP'li 3 AK Partili, hatta içinde 6 bakanımız vardı, Sayın Fuat Oktay'ı bu konuda görevli kıldı. ‘Bir toplantı yapın' dedi. Tam iki ay önce" ifadelerini kullandı.

"Bir tane WhatsApp grubu kuruldu. WhatsApp grubu kurulsun diye biz oraya gitmedik" diyen Ekrem İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"İki ay önce verilen bu sözün yerine gelmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı söz verdi, talimat verdi, muhatabını kıldı. Benim iki CHP'li arkadaşım var. Birisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Biz bu daveti bekliyoruz. Hazırlıklarımız var. Masada oturupi bunları konuşacağız. Kesinti mi yapılıyor? Belediyelerin kesintilere değil, ilave kaynağa ihtiyacı var. CHP'li belediyelerin de var, AK Partili belediyelerin de var. İlave kaynaklar, ilave düzenlemeler adamakıllı yapılırsa, Türkiye'nin yerel demokrasisi düzelmiş olur bulur. Dünyaya vereceğimiz mesaj daha kuvvetli olur. Uyarılarımı da yapmış olayım; ama dediğim gibi önce verilmiş olan sözün tutulması lazım."