İmamoğlu'nun deprem açıklamalarına sansür!

İmamoğlu'nun deprem açıklamalarına sansür!
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaşanan depreme ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin konuştu. İmamoğlu'nun açıklamalarına iktidara yakın medya ve ana akım medyada yer verilmemesi dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı Necati Özkan, İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem sonrası medyanın Ekrem İmamoğlu'nu yönelik sansürüne tepki gösterdi.

"MALUM MEDYA İMAMOĞLU'NU YAYINA VERMİYOR"

Necati Özkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’da deprem oluyor. iBB Başkanı AKOM’da yayın üstüne yayın yapıyor. Ama kamu görevi yaptığını iddia eden malum medya İmamoğlu’nu yayına vermiyor. Onun yerine herkesin açıklamasını veriyor” dedi.

BİR TEPKİ DE DENİZ ZEYREK'TEN

Gazeteci Deniz Zeyrek de Twitter hesabından yaptığı yorumda “Devlet İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu yok sayarak kriz yönetmeye çalışıyor. Depremde bari vazgeçseler bu kutuplaş(tır)madan” dedi.

İMAMOĞLU: "ÖYLE BİR ŞEY YOK NE YAZIK Kİ"

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaşanan depreme ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'da AFAD'ın bırakın yüzlerceyi, binlerceyi, şu anda on binlerce ilan edilmiş toplanma alanları vardır" sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, "Keşke on binlerce toplanma alanımız var diyebilseydim. Öyle bir şey yok ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Keşke on binlerce toplanma alanımız var diyebilseydim. Öyle bir şey yok ne yazık ki. Bazı semtlerde yok denecek kadardır. İnsanlarımız bunu görebiliyor, söylememize gerek yok.

İstanbul'un binalarının sağlamlaştırılması, güçlendirilmesi için ciddi bir seferberliğe ihtiyacımız var bunun hazırlığını yapıyoruz.

Bu işe hızlı başlayacağız. Afet gününe dönük, bugünkü telaşı hep birlikte gördük, bu telaşı yaşamamak için okullarımızda, ibadethanelerimizde ciddi bir eğitim vererek sürece hazırlanmamız gerekiyor. 

Deprem İstanbul'un gerçeğidir. Depreme binalarımızın ve ruh halimizin dayanıklı olması lazım.

Gıda dağıtımı için hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşımızın yanında olacağız. Moral vererek, umut vererek, bu işin gerçeklerini anlatarak yanlarında olacağız. "

İlgili Haberler