İmamoğlu’nun makamına astırdığı Atatürk portresi geri gelecek

İmamoğlu’nun makamına astırdığı Atatürk portresi geri gelecek
31 Mart seçimi sonrası göreve gelen Ekrem İmamoğlu’nun makamına astırdığı ancak YSK’nın seçimin iptali kararı sonrası göreve gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın kaldırdığı Atatürk portresi geri gelecek.

Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçiminden sonra makamına astırdığı ancak YSK’nın kararından sonra kayyum olarak atanan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından kaldırılan Atatürk portresi yeniden akıllara geldi. Kaldırılan Atatürk portresi, İmamoğlu’nun seçilmesi ile birlikte yeniden asılacak.

31 Mart seçiminden sonra mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu’nun ilk işi makamına Atatürk portresi astırmak olmuştu. Ancak YSK’nın kararı sonrası İmamoğlu’nun mazbatası elinden alınmış ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanmıştı. Yerlikaya, göreve gelir gelmez makamındaki Atatürk portresini kaldırmıştı.

İmamoğlu ise konu ile ilgili , “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler