İmamoğlu'nun mazbatası neden verilmiyor?

İmamoğlu'nun mazbatası neden verilmiyor?
İYİ Parti YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül, YSK'nın Büyükçekmece kararını ertelemesini değerlendirdi. Özgül, "Sayım bitmediği için Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmiyor" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Büyükçekmece'ye ilişkin verilecek kararın İstanbul seçimlerini doğrudan ilgilendireceği yönünde görüş birliğine vararak, Büyükçekmece'ye ilişkin verilecek olan kararı erteledi. 

RS FM'de katıldığı canlı yayında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül, önemli olanın Büyükçekmece'deki seçim iptalinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı etkileyip etkilemeyeceği olduğunu söyledi.

Özgül, "Büyükçekmece'de oy farkı 4 bin. İstanbul'da oyların yeniden sayımı bittikten sonra fark 13 bin çıktı diyelim. 4 binlik fark aradaki farkı kapatmaya yetecek mi yetmeyecek mi, önemli olan bu. Büyükşehirle ilgili sonucun etkilenmeyeceği neticesi çıkarsa iptal talebinin reddi gerekir" dedi.

Sandıkların sayımı bittiğinde tutanakların birleştirilip mazbata verilmesine bir engel kalmadığını belirten İYİ Parti YSK Temsilcisi Özgül, "Sayım devam ettiği için Sayın İmamoğlu'na mazbata verilmiyor" şeklinde konuştu.

Zehra Aylin Özgül YSK'nın süreçte verdiği kararlara ilişkin ise, " YSK'da yer almaya başladığımdan beri şunu gördüm. Hukuk kurallarına uyma çabaları var. Sıkıntı şu. YSK'nın çok daha detaylı, titiz ve yüksek yargıya yakışan kararlar vermesi gerekiyor. Biz İYİ Parti olarak, her tür derinliğe inilerek karar verilmesi gerektiğini savunuyoruz" yorumunda bulundu.