İmamoğlu'nun mazbatasının alındığı gün milyonluk ödemeler işleme kondu

İmamoğlu'nun mazbatasının alındığı gün milyonluk ödemeler işleme kondu
YSK'nın İstanbul kararıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının alınmasının ardından İBB Bilgi İşlem Daire BaşkanıKarabulut'un, tekrar tartışmalı faturanın ödenmesi konusunda talimat verdiği belirlendi.

Bir süre önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, İBB’nin verilerinde herhangi bir kaybolma ya da silinme var mı diye araştırma başlatılmıştı. Kamuoyuna "veri kopyalama" tartışması olarak yansıyan bu gelişmenin ardından İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İBB’nin söz konusu talimatıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve karara İBB de itiraz etmemişti.

Tam tartışmalar bitti derken İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut, Diriliş Postası gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. İddia o ki; Bilgi İşlem Daire Başkanı Karabulut söz konusu olayla ilgili "Şifreyi sadece ben biliyorum. Yüksek Seçim Kurulu kararını verene dek ben size şifreyi vermiyorum. Bununla alakalı görevden alabilirsiniz, soruşturma başlatabilirsiniz ama bu şifre benimle beraber yok olur gider. Canımı veririm yine size bilgileri vermem'' demişti.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre ise, Bilgi İşlem Daire Başkanı Karabulut, hiçbir zaman İmamoğlu’nun danışmanlarına böyle ifade kullanmamış. 

Zaten mahkeme kararına İBB’nin de uyma kararıyla konu kapanmış.

SELİM KARABULUT ADI O FATURAYLA GÜNDEME GELDİ

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Karabulut’un adı, seçimden kısa süre önce yapılan ve Medya A.Ş’nin kazandığı  26 milyon 585 bin liralık ihale ile gündeme gelmişti. İhalenin 13 milyon 629 bin liralık ikinci parça ödeme emrinin, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün olan 17 Nisan gününe denk gelmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Ekrem İmamoğlu döneminde faturanın ödeme emri durdurulmuştu.

İmamoğlu’nun mazbatasının iptalinin ardından, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut’un tekrar tartışmalı faturanın ödenmesi konusunda talimat verdiği belirlendi.

Ekrem İmamoğlu, toplamı 26 milyon lirayı aşan faturadaki kalemlerin tek tek inceleneceğini ve inceleme bitene kadar da ödeme yapılmayacağını açıklamıştı.

İmamoğlu’nun mazbatasının iptalinin ardından yapılan, yandaş Diriliş Postası'ndaki bu haberin, 13 milyon liralık Medya A.Ş faturasının üzerindeki soru işaretlerini örtmek için piyasaya sürüldüğü belirtiliyor.

İŞTE İMAMOĞLU'NDAN HEMEN SONRA ÖDENEN MİLYONLARCA TL'LİK O FATURA

belge-1-004.jpg