İnan hep yaşayacaksın sen Cumhuriyet

İnan hep yaşayacaksın sen Cumhuriyet

Büyük Türk milletinin kazandığı kurtuluş mücadesiyle birlikte cumhuriyetle taçlandırılışının üstünden 96 yıl geçti...

Bundan tam 96 yıl evvel, 28 Ekim 1923 günü Türkiye Cumhuriyeti'mizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çankaya Köşkü'nde: "Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz." diyerek esarete karşı durup bağımsızlık karakterini bin yıllardır sürdürerek 16 bağımsız Türk devleti kuran Türk milletinin iradesinin cumhuriyetle taçlandırılacağını ilan etti.

Orta Asya'dan Anadolu'ya tüm dünyada bin yıllardır hakimiyet kuran yüce Türk milleti, tüm milletlerden çok eski ve köklü tarihiyle, töresiyle, gelenek görenekleriyle, ahlaki yapısıyla, yüksek karakteriyle, devlet teşkilatıyla, esareti kabul etmeyen bağımsız iradesiyle esaret altındaki pek çok millet için meşale görevi görmüştür.

Haksızlığa ve zulme karşı duruşuyla, adaletli ve merhametli bir şekilde birçok farklı milleti aynı bayrak altında saygıyla, hoşgörüyle yayılmacı devletlerin aksine yönetmesiyle başka milletler için de yol gösterici ve örnek bir vasfa sahip olduğundan tarihinin derinliğinden gelen zengin kültürel birikimiyle tüm dünyayı etkisi altına alan yüce Türk milleti olmadan bir dünya tarihi yazılamamıştır.

Türk milletinini parçalamak, bitaraf etmek isteyen yayılmacılara rağmen Türk devletlerinin ve özerk cumhuriyetlerinin Turan çatısı altında bir araya gelmesi ülkümüz ile Kızıl Elma'ya her geçen gün yılmadan, daha güçlü, daha kararlı yürüyor ve yaklaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 96'ncı yılında, yayılmacı terör örgütlerine rağmen dimdik ayakta oluşu ise bu ülkümüze sağlam ve emin adımlarla yaklaştığımızın en açık kanıtıdır.

Türk milleti olarak yolumuz Oğuz Kağan'ın, Attila'nın, Bilge Kağan'ın, Sultan Alp Arslan'ın, Dedem Korkut'un, Hoca Ahmet Yesevi'nin, Ziya Gökalp'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur...

Milletçe kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren bu sevinçli günümüzde, Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 96'ncı yılında, atalarımızın çizdiği yoldan, gösterdiği hedefe doğru yılmadan yürüyeceğime bir Türk genci olarak söz veriyor, yüce Türk milletinin ve Türk dünyasının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Yazarın da söylediği gibi: "Sabahın güzel gün ışığında parlayan tüm incilerden daha değerli gözüken çiğ taneleri kadar taze ve genç kalacaksın..."

İnan hep yaşayacaksın sen Cumhuriyet!