İnce: "16 sene sonra..."

İnce: "16 sene sonra..."
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, Burdur'da halka hitap etti. Erdoğan'ın yeni projesi 'kıraathane'yi eleştiren İnce, "Kıraathane açacakmış projeye bak projeye... Fabrika aç fabrika, bacaları tüten fabrika..." diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, akşam saatlerinde Burdur'da vatandaşlarla bir araya geldi. İnce'nin gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle;

"16 SENE SONUNDA KIRAATHANE AÇACAĞIM DİYOR"

“Tenceredeki et diyorum… Mutfağa giren dert diyorum… Gelecek diyorum… Uzay diyorum… Nano teknoloji diyorum… O gelmiş 16 yılın sonunda ‘kıraathane açacam’ diyor. Kıraathane açacakmış projeye bak projeye… Fabrika aç fabrika, bacaları tüten fabrika…”

“Değerli Burdurlular siz etin ve sütün başkentiydiniz. Ne yazık ki hayvancılığın canına okudular. Çiftçi mazotunu alamıyor. Sözümüz söz 24 Haziran’dan sonra Allah’ın izni milletimizin isteğiyle çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz.”

"FABRİKA YOK, GELECEK YOK"

Şimdi meydanlara geliyor anlatıyor. Ama hiç proje yok, fabrika yok, gelecek yok, vizyon yok…  Ya bana sataşıyor ya da kıraathane diyor işte başka bir şey yok. Birde iftira atıyor. Adaylık sürecinde sayın Akşener’i, sayın Karamollaoğlu’nu, sayın Demirtaş’ı ve sayın Erdoğan’ı ziyaret ettim. 500’er yüz lirada hesaplarına para yatırdım. Biliyorum ki benim 500 lirama ihtiyaçları yok. Ama Barış, uzlaşma istiyorum. Sonra Hakkari’ye gittim İzmir Marşı ile miting yaptım. Hakkarilere şunu dedim; sayın Akşener’in, sayın Karamollaoğlu’nun, sayın Demirtaş’ın ve sayın Erdoğan’ın size selamı var dedim. İnsanlık gösterdim. Bunu almış sadece Demirtaş kısmını montajlamış. Millete, ‘Bak bak Demirtaş’a da gitmiş’ diyor. Seni bile ziyarete gittim daha ne istiyorsun. (Burdurlulara Erdoğan’ın mitinginde montajlanmış iddia ettiği videoyu gösterdi) Benim yaptığım barışma. Onu bile cımbızlamış yarım gösteriyor. Bu zihniyet Türkiye’yi kucaklayamaz, kalkındıramaz, barıştıramaz…

RABİA 4. DEMEKTİR”

“Ak Partili kadın kardeşlerim size bir bilgi verim. Araplarda eskiden kız çocuğu insan yerine konulmazdı. Kız çocuklarına isim vermezlerdi numara verirlerdi numara. Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü diye… Rabia dördüncü demektir. Yani insan yerine konulmayan kız çocuğudur. Kutsal bir şey değildir Erdoğan’ın size gösterdiği…”

“Putin, Obama, Apo, FETÖ, Barzani aldatmış… Bir ben aldatmadım. Ben aldatmayacağım yeneceğim sadece seçimde.”

“Bir fabrikayı mı yoksa Türkiyeyi mi yönetmek kolaydır. Peki bir fabrikayı bile yönetemeyen bir Cumhurbaşkanı sizi nasıl yönetecek.”

“Muharrem İnce camileri yıkacakmış yahu niye yıkayım… İmam hatipleri kapatacakmış yahu niye kapatayım… Ben imam hatipte 3 sene öğretmenlik yaptım. İmam hatiplerde Fen liseleri de bu memleketin evladı. Tek olan şey bir partiye ait olamaz herkese ait olur. Hepimizin Cumhurbaşkanı. Sağcı – solcu yok, Türk – Kürt yok, alevi – sünni yok, başı açık – kapalı yok… Bunu beraber başaracağız.”

İlgili Haberler