İnce: Ben partimi değil kendimi yakmayı seçtim

İnce: Ben partimi değil kendimi yakmayı seçtim
24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Muharrem İnce, kurultay gündemini değerlendirdi.İnce, kendisine 'kaba adam' yakıştırması yapan partisinin genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan'a da sert yanıt verdi.

CHP'de kurultay tartışmaları yaşanırken, genel başkan adayı Muharrem İnce canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

Seçim gecesi ve olağanüstü kurultay gündemiyle ilgili konuşan İnce, kendisine sosyal medyadan 'kaba adam' benzetmesi yapan genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan'a da sert yanıt verdi.

İşte İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

SEÇİM GECESİ

"Saat 11’de dört genel başkan yardımcısı televizyona çıkıyor. ‘Seçim ikinci tura kaldı’ diyor. 2 saat sonra çıkıyorlar ‘Seçim birinci turda bitti diyorlar’. Partinin seçim sistemleri patlamış. Bana bir bilgi akışı yok. Ne diyeyim partimi mi ateşe atıyım? Ben de kendimi yakmayı seçtim."

TUNCAY ÖZKAN'A SERT SÖZLER

‘Sıradan bir kaba adam diyenler’ bu işi yapamıyorlar. Bana televizyona çıkamayacak kadar sarhoştu diyorlar. Bunu yandaş medyaya anlatan da aynı kişi. Suçu bana atmaya çalışıyorlar. Benim üstümden beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar.

"DELEGELERE BASKI VAR"

"Daha partinin hiçbir organı seçim sonuçlarını bile değerlendirmiş değil.

Bireyler değiştikten sonra, hiçbir şey değişmez. Zihniyetin değişmesi lazım. 100 milletvekili şuan Anadolu’da. Delegeleri ikna etmeye çalışıyorlar. Kampanya döneminde benim gitmediğim illere gidebilirlerdi, ama gitmediler. Şimdi ‘imzayı geri al’ baskısı için o illere gidiyorlar.

Ben bütün delege arkadaşlarımı yarın notere imza vermeye davet ediyorum. Eğer belediye seçimlerinde kötü bir oy alırsak, toparlamamız zor olacak. Delege arkadaşlarım sokakta bi 500 metre yürüsün, sonra sokak onlara ne diyorsa onu yapsınlar. Başka kimseyi dinlemesinler. Ne Muharrem İnce’yi dinlesinler, ne Kılıçdaroğlu’nu dinlesinler."

'YARIN BİN 250 DELEGE KARAR VERECEK'

Yarın bin 250 delege imza vermezse, ben çekilirim kenara. Bin 250 delegemimiz bu akşam şuna karar verecek; 'bizim hedefimizi Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmek mi, yoksa CHP'yi mi yönetmek, ya da Beşiktaş, Çankaya, Kadıköy'ü yönetmek mi yoksa Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni de kazanmak mı

İlgili Haberler