İnce: “CHP, derhal seçimli olağanüstü kurultaya gitmelidir”

İnce: “CHP, derhal seçimli olağanüstü kurultaya gitmelidir”
CHP Yalova Milletvekili İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 'Derhal seçimli olağanüstü kurultay yapılmalıdır. CHP'nin yeni kadroya, yeni söylemlere ihtiyacı var' dedi.

İşte İnce’nin konuşmasından satırbaşları;

“16 Nisan’a kadar çok iyi bir çalışma yürüttük ama o günden sonra böyle olmadı.

AKP kanunsuz bir başvuru yaptı. YSK tamamen kanunsuz bir karar verdi. CHP yönetimi de ne yazık ki üzerine düşeni yapamadı.

Derhal seçimli olağanüstü kurultay yapılmalıdır.
Televizyondan cumhurbaşkanı adayı öğrenme devri kapanmıştır.
CHP'yi yönetenler sadece 2049'da yapılacak belediye seçimlerini değil, cumhuriyeti düşünmelidir.

Türkiye'de demokrasi istiyorsak, önce partimizde demokrasi istemeliyiz. Öne partide demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi demeliyiz.

Kavga lüksümüz, delegelere güveneceğiz.

Hedefimiz 23 Nisan 2020'den önce, bu gazi Meclis'in yetkilerini geri almak olmalıdır.

Kurultay isteyenleri disipline gönderirim demek yerine, birlikte kahve içmeye ihtiyacımız vardır. Kavga lüksümüz yok. Bu delegeler Genel Başkanı bine yakın oyla seçti. Delegelere güveneceğiz. Ortak iyiyi bulmak zorundayız. Kendi üyesinin eleştirilerine katlanamayanlar, büyük uzlaşmayı nasıl kuracaklar. 2019'da yapılacak seçimlerde milliyetçilerle, Kürtlerle, bizim dışımızda oluşumlarla nasıl bir araya gelecekler. Kendi arkadaşlarına katlanamayanlar bunu millete nasıl anlatacaklar. “Ben aday değilim, ama adayı ben belirlerim” demek, “Ben aday olursam seçimi kazanamam” demektir. Bu anlayış, yenilgi ruhunun içselleştirildiğini göstermektedir. Bu durum, yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Marjinal bir kişi, yüzde 10'luk bir dünya görüşünü yüze 50'lere getirmişse, sosyal demokratlar yüzde 65'i hedeflemelidir.

Değerli arkadaşlarım, bizim çağrımızdır. Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. CHP'nin yeni kadrolara, yeni söylemlere ihtiyacı vardır. Bunu zamanında yapmazsanız, zamanı yöneten olmaktan çıkar, zamanın yönettiği kişi olursunuz. Toplayın olağanüstü kurultayı, bu işi bitirin. Olağan kurultay sürecinde ise bu yüzde 49'u, yüzde 51 yapmaya çalışalım.

Bazı çizgilerimizi öyle kalın çizmeliyiz ki, adalet, hukuk, demokrasi, dayanışma… Bu çizgilerimizi en kalın çizgilerle çekmeliyiz. Ben 25'i 30 yaparım demek bir işe yaramıyor. Politik dili bir öne çıkaran, korku değil, umut saçan, ayrıştıran değil, birleştiren, savrulan değil kararlı bir CHP'ye ihtiyacımız var.

Soru-Cevap

– Kurultayda başkanlığa aday olacak mısınız?

Burası adaylık açıklama toplantısı değil. Biz; geldiğimiz noktayı, içinde bulunduğumuz durumu anlattık. Ancak ortada henüz bir kurultay takvimi yok. Süreci başlattık dediler ama böyle bir takvim gördünüz mü?..

İlgili Haberler