İnce-Erdoğan arasındaki "Gülen" tartışması büyüyor

İnce-Erdoğan arasındaki "Gülen" tartışması büyüyor
Trabzon'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'ın AKP kurulmadan önce Gülen ile görüştüğü iddialarını yineliyerek, "İspatlamazsam namerdim" diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'da vatandaşla bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti kurma sürecinde Gülen ile görüştüğü iddialarını yineledi. İnce'nin sözlerine Erdoğan'dan çok sert tepki gelmiş, Cumhurbaşkanı "İspatlamazsan namertsin" dedi. İnce, Erdoğan'ın bu sözlerine "İspatlamazsam namerdim" diyerek cevap verdi.

Öte yandan Erdoğan, İnce'nin bu sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ben dedim ki partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? O da bana dedi ki ‘ispatlamazsan namertsin’, ben de diyorum ki; ‘ispatlamazsam namerdim’. Şimdi ben de şu soruyu soruyorum önce; Bir kiminle gittiğini biliyorum. İki Bana bunu söyleyen kişi seninle birlikte giden kişi zaten, beraber gittiğiniz kişi ama ona zarar verirsin biliyorum şimdi aranız bozuk zaten.

Yanında kim kaldı ki yola çıktığın? Bülent Arınç yok, Abdullah Gül yok. Ertuğrul Yalçınbayır yok. Yok da yok kim kaldı ki zaten? O günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum. Ha derse ki bana söyle derse ismini de veririm. Ayrıntılarda saklı  ama 24 Haziran’dan sonra tümünü anlatacağım zaten. Merak etme acele etme."