İnce, "Mitingimde AKP'li kardeşlerim de vardı"

İnce, "Mitingimde AKP'li kardeşlerim de vardı"
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kayseri mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a buradan cevap veren İnce, "Diyarbakır mitinginde AKP'li kardeşlerim de vardı" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kayseri mitinginde konuştu. Diyarbakır'daki mitingi için, "HDP'liler gitmiş" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi, "Diyarbakır'da benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum. Bu ülkeyi barıştıracağım" dedi. 

"Burası Kayseri tamam değil, Kayseri tastamam. Bugün kampanyanın 38. günü. Plaka 38, kampanya 38. Dün ekonomik büyümeyi açıkladılar. 2018'in ilk çeyreğinde 7.4 büyümüş Türkiye. İhracat 1.3 artmış, ithalat 12.7 artmış, cari açık yüzde 80 artmış. 3 ayda cari açık 22 milyar dolar. Yani dünyada Arjantin, Venezuela, İran ve Türkiye."

ERDOĞAN'A DİYARBAKIR YANITI

"Dün Diyarbakır'daydım. Erdoğan bugün çıkmış diyor ki, 'Muharrem İnce'nin mitingine HDP'liler de gitmiş' diyor. Erdoğan Diyarbakır'da benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Onlar da vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum. Bu ülkeyi barıştıracağım. Bu ülkeyi ekonomik olarak büyüteceğiz ve adil olarak bölüşeceğiz. Sağcı-solcu, AK Partili-CHP'li, başı açık-başı kapalı yok. 81 milyon herkesi kucaklayacağız."

KIRAATHANE TARTIŞMALARI

"Dünya bir büyük değişim yaşıyor. Artık emek mi, doğal kaynaklar mı, sermaye mi, girişim mi? Hiçbirisi değil biliyor musunuz, artık bilgi önemli. Amerikalılar aya kaç yılında gitti? 1969. O tarihte NASA'daki bilgisayarlar 2011'de akıllı telefonlarımızın seviyesindeydi. Bugün sizin elinizdeki akıllı telefonlar, 1969'daki NASA'nın bilgisayarlarından 10 kat daha fazla. Yani 1969'da o teknoloji aya gidiyordu, bugün 10 kat fazlası sizin elinizde. Bir bilgi var. Bakın bir kural var. Bir bilgisayar her 18 ayda gücünü ikiye katlıyor. Bu Moor Kanunu. 2020 kapıda. 2020'den sonra bu kullandığınız telefonların hiçbiri kullanılmayacak.

Artık silikon bilgisayar kalkıyor, bunun yerine kuantum, optik, kuantum nokta, DNA bilgisayarları geliyor. Şu anda Türkiye hala tüketici konumunda. Bize gönderiyorlar biz de alıyoruz. Bakın 10 sene sonra neler olacak? İnternet gözlükleri, sürücüsüz arabalar, duvar ekranlarıyla herkesle iletişim kurulacak. Tıbbi tedavi yöntemi değişecek, herkesin gen haritası çıkarılacak. 3 boyutlu televizyonlar gelecek. Ben Kayseri'de konuşacağım, beni Yalova'da 3 boyutlu olarak görecekler. 10 sene içinde bunlar gelecek başımıza. Yapay zeka olacak. Robotlar olacak. Yani robotlar insanların teknolojik çocukları olacak. Robot zekasıyla insan zekasını karşılaştıracağız. Uzay turizmi gelecek. İnsanlık Ay'da ve Mars'ta maden arayacak. Uzaydan ekonomik çıkarlar peşine düşeceğiz. Dünya 10 sene sonra buralara gelecek, bizimki de her mahallede bir kıraathane açacak."

İlgili Haberler