İnce'den Erdoğan'a FETÖ göndermesi

İnce'den Erdoğan'a FETÖ göndermesi
Canlı yayında açıklamalarda bulunan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'a FETÖ'yle ilgili göndermede bulundu ve "Beni arayan kişi Erdoğan’la birlikte görüşmede olan kişi. Şimdi açıklarsam ona zarar veririm" dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk’te Didem Yılmaz’ın moderatörlüğünde; gazeteciler Gürkan Hacır, Nagehan Alçı ve Bülent Aydemir’in sorularını yanıtladı.

İşte İnce’nin açıklamalarından satır başları:

Benim sihirli sayım 29. Bunu 81 milyonun bilmesini istiyorum. Artık yeni dönemde sen, ben, o yok. Biz var. Bu sayı Türkiye’nin nüfus ortalaması, yani bugün Almanya’dan Fransa’dan farkımız bu. Avrupa’da yaş ortalaması 40, Türkiye’de 29. Bundan daha büyük bir güç olamaz.

GÜLEN’E ZİYARET AÇIKLAMASI

Beni arayan kişi Erdoğan’la birlikte görüşmede olan kişi. Şimdi açıklarsam ona zarar veririm. Kendisini aradım, açıklama biraz daha bekle dedi. Daha fazla ayrıntı da var elimde. Merak etmeyin. Nasuhi Güngör kitapta yazdıklarını bugün çıkıp onlar bilgiye, belgeye dayanmayan yazdığım şeyler dedi. Sıkı durun. Beyefendinin bir tiwiti daha var 2012’de. Bunların hepsi olacak merak etmeyin, Yenilikçi Hareket kitabında ve geçmişte yazdığım her şeyin de arkasındayım. Böyle adamlar TRT Haber Dairesi başkanlığı yapıyor. TRT ne hale düştü. Kitaba yazmışsın arkasındayım diye twit atmışsın bugün yalanlıyorsun. Bunlar dikkate alınmamalı.

Bir bedende ikiz gibiler. İç içeler. Ama işin içine CHP’yi karıştırmıyorlar mı, bu benim canımı çok sıkıyor. Hayatınızda 2 ya da 3 kez gördüğünüz birini özler misiniz siz? İnsan kimi özler sürekli özlediği birini özler. Bitsin artık bu hasret diyorsanız, 2-3 kere görüşmemişsin demektir. Hiç merak etmeyin o kişiyi de açıklayacağım. O kişi görüşmede beraberdik diyor, Nasuhi bey de Mayıs ayında görüştüler diyor, şimdi de kıvırıyor. Bütün bunlar doğru daha başka doğrular da var fakat ben bu Fetullah Gülen konusundan çıkıp ekonomi, devletin geleceğini konuşmak istiyorum. Yoksa açıklayacak çok şey var.

Erdoğan, her konuda dava açar, bir konuda açamaz. Diploma konusunda kimseye dava açamaz. Herkes söyledi açmadı. O mahkemeye gitmişse ben de giderim, orada bildiklerimi anlatırım.

GÜLEN’İN İADESİ

FETÖ’nün iadesiyle ilgili iadesi istenmedi demedim, usulüne uygun istenmedi dedim. Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’i aradım. Bir yazı yazmasını istedim. Bir iki avukatla birlikte uzman ekibimiz Adalet Bakanlığı’na gitsinler Benim iddiamı incelesinler dedim. Bekir Bozdağ’ın açıklaması şu; kimseye gösteremeyiz, Muharrem İnce gelsin incelesin dedi. İpe un seriyorlar. Ben niye gidip inceleyecekmişim. Avukatlarım yok mu benim. Ben bir partinin Cumhurbaşkanı adayıyım. Avukatlarım gider inceler. Bakanlık evrakları açar uzmanlar gider bakar.

SEÇİMİN İPTALİ

Seçimin tarihini kim belirledi, Erdoğan belirledi. 24 Haziran dedi. YSK’ya da görevini yap dedi. Kanunu kim değiştirdi AK Parti grubu belirledi. Tarihi, kuralları, hileyi belirleyeceksin sonra beni buradan indirmek istiyorlar diyorsun. Evet indirmek istiyoruz, istemeyelim mi? Muhalefetin işi bu dünyanın her yerinde böyle. Ömür boyu mu kalacaksın orada. Seni indirmek isteyemez miyiz? Buralardan bahane üretmek boş işler, bunları bırakalım. Dış güçler hangi dış güçler… Biz seçimi iptal etmek istemedik, sandık taşınmasına itiraz ettik.

ERDOĞAN’IN DİPLOMASI

Sizin evde yangın çıkar, diplomanız yanabilir. Buna hiç itirazım yok. Siz üniversitenize gidersiniz alırsınız transkriptiniz koyarsanız. Bu diploma yerine geçer. Yapıldı mı bu? yapılmadı. Bir yandaş televizyon kanalında bana şöyle diyor ‘4 yıllık üniversiteyi 8 dönemde bitirmiş’ diyor. Bunu göstersin kurtulsun.

İMAM HATİP LİSELERİ

İlk görev yerim bir imam hatip lisesi. Ziyaret etmek istedim ancak müdürün görevden alınmasından çekindim. Bir baba evlatlarını nasıl ayırmazsa bir cumhurbaşkanı da öğrencileri ayırmaz, imam hatip lisesi başka lise diye ayıracak değilim.

EKONOMİK PLANLAR

Bir hafta içerisinde yapacaklarımız var. Görevi devralır almaz hemen Merkez Bankası ile işe başlayacağız. Merkez Bankası Başkanını öyle parti genel merkezine çağırmak, itibar kaybetmek yok. MB bağımsız olacak. Bürokratlar, asla bir köktenci anlayışla görevden alalım gibi bir şey asla olmayacak. Bankaları hemen yeniden yapılandıracağız. Yani Ziraat Bankası kredinin yüzde 80’ini çiftçiye verecek. Yine aynı şekilde kredileri Halk Bankası KOBO’lere, esnafa verecek. İdeolojik saplantılardan kurtulacağız. Ekonomiyi yönetirken ideolojik saplantılardan sıyrılacağız. Kişilerin yeteneklerine bakacağız.

PARLAMENTER SİSTEM

Cumhurbaşkanı olduğum zaman, gerekli koşullar oluşur oluşmaz parlamenter sisteme geri döneceğiz.

İlgili Haberler