İnce'den Erdoğan'a manifesto tepkisi

İnce'den Erdoğan'a manifesto tepkisi
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne'de vatandaşlara seslendi.

Yalova ve Bursa'dan sonra miting trafiğine Edirne'den devam eden CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bu akşam saat 21:00'da AKP Genel Merkezi'nde görüşeceğini söyledi.

İLHAN KESİCİ, ABDÜLLATİF ŞENER VE YILMAZ BÜYÜKERŞEN’LE KÜRSÜYE ÇIKTI

"İlhan Abi burada değil mi? Ekonomi biliyor mu? Başka ne olacaktı? Başarı hikayesi olacaktı… Yılmaz Büyükerşen Türkiye’de tek başına bir başarı hikayesi. Sonra ne olacaktı. Abdüllatif Şener o da burada. Çok teşekkür ediyorum değerli abilerimi kocaman alkışlarla uğurluyorum.

Er meydanında hile yok. Ben gittim Sayın Karamollaoğlu’na sayın Akşener’e gittim, başarılar diledim. Az önce Sayın Demirtaş’a gittim başarılar diledim. Sayın Erdoğan’dan biraz önce haber geldi bu akşam saat 21’de görüşeceğim.

İnce, konuşmasında seçimi kazanmaları durumunda 25 Haziran'dan itibaren hiç bir sınavdan ücret alınmayacağını dedi."

'GARİBAN' TARTIŞMASI

"Milletvekili ile başbakan maaşı arasında fark yok. Ben gariban oluyorum da sen nasıl zengin oldun. Emekli, çiftçi bu ülkede gariban oluyorsa bunda bir sıkıntı var. Bu ülkeyi yönetirken zenginleşmeyen hep gariban kalan bir Cumhurbaşkanı lazım.

Size sözüm bir tane ‘Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim’ Dolar durdurulamıyor bakın. Diyor ki sayın Erdoğan ‘Tek elden beni indirmek istiyorlar.’ Benim senle derdim yok. Benim derdim Türkiye Türkiye. Sen ordan indiğinde benzinin ve mazotun fiyatı inecekse e in be kardeşim in in. Dünya beşten büyüktür diyordun Türkiye de senden büyüktür.

‘SEN ANCAK GÜNAH ÇIKARMA BELGESİ YAYIMLARSIN’

"Manifesto yayınladı. Sen 16 yıldır iktidardasın gelecek bildirgesi yayımlayamazsın, sen ancak iflas belgesi, günah çıkarma belgesi yayımlarsın. Bizim dönemimizde asla  kanmayacağız, kandırılmayacağız. Birileri bizi kandırmayacak ben de milleti kandırmayacağım. Yani sloganımız ne biliyor musunuz? ‘İnce eleyip sık dokuyacağız’.

Sayın Erdoğan, kendisine oy verip partisine oy vermeyenlere ‘münafık’ diyor. Sayın Erdoğan’a oy vermeyin münafık olmasın."

"SINAV ÜCRETİ ALINMAYACAK"

"Emeklilere ‘iki maaş verin’ diyor. Öğretmen abiniz Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğunda size 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de 1000 TL burs verecek. Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. Türkiye kendi evlatlarını sınava sokarken para alıyorsa bu utanılacak bir durum. Binde 9 damga vergisini kaldırıp gideceğiz, olmaz böyle bir iş. Soruyorlar parayı nereden bulacaksın diye. Sarayın ışıklarını keseceğim."