İnce'den flaş açıklama: "Bir kişi dahi..."

İnce'den flaş açıklama: "Bir kişi dahi..."
CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, seçimin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu. İnce, "Bir kişi dahi görevinden istifa etmesin" dedi.

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından sular durulmuyor. Seçimin kaybedilmesinden rahatsız olan bazı partililerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyerek genel merkez önünde oturma eylemi yapmasının ardından, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen partililer de genel merkeze gelmişti.

Kılıçdaroğlu, kendisini desteklemek için gelen partilere yönelik yaptığı basın açıklamasında, "Herkese söylüyorum, herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz. Havuz medyası da bunu çok iyi bilsin, bunda ayrılık gayrılık yoktur" diyerek tartışmalara son noktayı koymuştu.

İNCE'DEN AÇIKLAMADA

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Karayalçın'ın Ankara Hoşdere Caddesi'ndeki ofisinde bir araya gelen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap geldi.

Partide Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'nun istifasına ilişkin yükselen sese değinen İnce, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız" dedi.

İnce, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine,  "İzlemedim ama doğru demiş. Ben hala CHP'nin üyesiyim" dedi.

İlgili Haberler