İngiliz çift Mick ile Trudie Dolar ve Euro yükselince Türkiye sudan ucuz ülke diye çağrı yaptılar! Ağla Türkiyem ağla

İngiliz çift Mick ile Trudie Dolar ve Euro yükselince Türkiye sudan ucuz ülke diye çağrı yaptılar! Ağla Türkiyem ağla
Uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan İngiliz çift Mick ile Trudie Youtube kanalından yabancılar için Türkiye videosu hazırladı.

TÜRKLER SAĞLAM DARBE ALACAK

Döviz kurunun yükselmesiyle Türk Lirası''nın çok değer kaybettiğini Dolar ve Euro yükseldiğini söyleyen Mick, "Yüzde 20 enflasyon ve maaşlar yükselmemesi söz konusu iken Türkler sağlam darbe alacak." dedi

YABANCILAR İÇİN ÇOK DAHA UCUZ OLDU

"Bu krizin bazı faydaları var" diyen Mick, "Türkiye her zaman parasına değen bir tatil yeri olmuştur. Şu an ki döviz kuru sebebiyle yabancılar için çok daha ucuz oldu. Tatilde buraya gelirseniz, Türk insanına ve ekonomisine yardım etmiş olursunuz" ifadelerini kullandı. 

MICK SCARSBROOK KİMDİR?

İngiltere''de, 80 bin nüfuslu Tamworth''ta 1960 yılında dünyaya gelen Mick Scarsbrook (58), ülkesinde makine mühendisliği üzerine eğitim aldı. Bu eğitimin ardındansa robot teknolojisiyle üretim yapan bir otomobil fabrikasında çalıştı. İnşaat işiyle de ilgilenen Scarsbrook, fotoğraf ve videolar çekmeye başladı.

TÜRKİYE''YE GELDİ HAYATI DEĞİŞTİ

1988 yılında, bir arkadaşını görmek için geldiği Bodrum''da hayatı değişti. Aşık olduğu Türk kızı ile evlendi ve Melodi ile Tanyeli isimlerinde iki çocuk sahibi oldu. Rehberlik yapmaya başlayan Scarsbrook''u çalıştığı şirket Fethiye Hisarönü''ne gönderdi.

Fethiye merkeze 32 kilometre uzaklıktaki Yakaköy Köyü''nde bir arazi satın alan Scarsbrook İngiliz tipi küçük bir ev inşa etti. Bu ev daha sonra 8 odalı, küçük bir butik otele dönüştü. 2004 yılında 16 yıl süren evliliğin ardından payını eşine devretti.

İlgili Haberler