The Times'tan flaş iddia: Amerika, İncirlik Üssü'nü taşımayı gündeme getirdi

The Times'tan flaş iddia: Amerika, İncirlik Üssü'nü taşımayı gündeme getirdi
Büyük Britanya merkezli yayın yapan The Times gazetesi, İncirlik Üssü ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Yunanistan ile temaslarında, İncirlik Üssü’nün taşınmasını gündeme getirdiği iddiası yer aldı.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik, son dönemde yaşanan uzlaşmaların ardından yerini sessizliğe bıraktı. Ege’deki sessizlik devam ederken, Büyük Britanya adası sınırları içerisinde yayın yapan The Times adlı yayın organı, Adana’da bulunan İncirlik Üssü ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Gazetenin Yunan muhabiri Anthee Carassava imzası ile yayınlanan haberde, "ABD, Erdoğan'a karşılık vermek için hava üssünü taşımak için görüşmeleri gündeme getirdi" başlığı kullanıldı.

İncirlik Üssü'nün Soğuk Savaş döneminde Sovyet tehdidine karşı kurulduğu ve ABD'nin Orta Doğu'daki menfaatleri için çok önemli olduğu anlatılan haberde, "Üs son dönemde Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı düzenlenen hava saldırılarının kalkış noktası olarak kullanılmıştı" denildi.

Pompeo'nun bugün ziyaret edeceği Girit'teki Souda Körfezi'nin ABD senatosunda iyi bir alternatif olarak görüldüğünü yazan gazete, Pompeo'nun iki hafta içinde ikinci kez Yunanistan'ı ziyaret etmesine dikkat çekti.