Ordunun resmi Twitter hesabı hacklendi: NFT reklamı yaptılar

Ordunun resmi Twitter hesabı hacklendi: NFT reklamı yaptılar
İngiltere ordusunun Twitter ve YouTube hesapları hacklendi. Kimliği belirlenemeyen hackerlar ordunun hesaplarından Elon Musk'ın da adını ve görsellerini kullanarak NFT reklamı yaptılar.

Birleşik Krallık ordusunun “@BritishArmy” kullanıcı adına sahip olan hesapları birer birer çalındı. Twitter ve YouTube profillerinin saldırıya uğradığını doğrulayan İngiltere, kısa süre içerisinde hesabı kurtarmak için yetkililer ile görüşmeye başladıklarını söyledi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Hackerların kim olduğu şimdilik belirsiz olsa da, YouTube kanalının adı “Ark Invest” olarak değiştirildi. Elon Musk’ın konuşmalarını içeren sahte çekilişler düzenleyen hackerlar, canlı yayınlar üzerinden insanları dolandırmaya başladı. Haberin yazıldığı sırada “Ark Invest” isimli kanalda dört adet canlı yayının yapıldığını fark edildi.

“@BritishArmy” adındaki Twitter hesabından ise henüz bir paylaşım yapılmadı. Fakat TFG isimli bir NFT sanatçısının paylaşımı retweet edildi. Ordu hesabının profil fotoğrafı da kaldırılmış durumda.

Sosyal medya hesaplarına yapılan hack girişimiyle ilgili olarak Twitter ve YouTube ile görüştüklerini söyleyen İngiltere ordusu sözcüsü, hesapların ihlal edildiğinin farkında olduklarının altını çizdi. İngiliz ordusunun Twitter’daki takipçi sayısı 362 bin civarındayken, YouTube’ta ise 177 binden fazla abonesi bulunuyor.

Ordu’nun Twitter ve YouTube hesaplarının ihlal edildiğinin farkındayız ve bir soruşturma yürütülüyor. Bilgi güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz ve sorunu çözüyoruz. Soruşturma tamamlanana kadar daha fazla yorum yapmak uygun olmaz.

Ordunun YouTube kanalının Ark Invest olarak değiştirilmesi özellikle dikkat çekti. Fakat Ark Invest’in bir yatırım şirketinin adı olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket sözcüsü saldırıyla ilgileri olmadığını belirtti.

İlgili Haberler