İngiliz YPG’li terörist Türkiye’den kaçmış

İngiliz YPG’li terörist Türkiye’den kaçmış
Suriye’de terör örgütü YPG’ye katıldığı gerekçesi ile Türkiye’de yargılanan ve 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Joe Robinson’un Türkiye’den gizlice kaçtığı ortaya çıktı. İngiltere’de YPG’nin yasaklı olmadığı biliniyor.

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG adına savaştığı suçlamasıyla Türkiye'de yargılanarak 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Joe Robinson, gizlice ülkesi İngiltere'ye döndü. PKK’nın Suriye kolu olan YPG’NİN İngiltere’de yasaklı olmadığı biliniyor.

Cezasının temyiz mahkemesinde değerlendirilmesi sürecinde şartlı tahliye edilen Robinson, BBC'ye verdiği röportaj’da Türkiye’den kaçtığını doğruladı.

Robinson 2017 yılının Temmuz ayında nişanlısı Mira Rojkan ile birlikte Türkiye'de tatil yaparken tutuklandı. Yargılanması sırasında Suriye'de Irak Şam İslam Devleti Örgütü'ne (IŞİD) karşı çatışmalara katılmadığını, gönüllü sağlık görevlisi olarak çalıştığını söyledi.

İNGİLTERE'DE YASAKLI DEĞİL

YPG, İngiltere'de yasaklı değil. Son yıllarda birçok İngiltere vatandaşının, yetkililerin karşı yönde tavsiyelerine rağmen bölgeye giderek gönüllü olarak bu güce katıldıkları biliniyor.

Joe Robinson da 2015 yılında Suriye'den döndüğünde İngiliz polisi tarafından sorgulanmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Robinson'un ülkeye dönüşü hakkında yorum yapmadı.