İngilizler son dakika uyarısıyla duyurdu. Mutasyonlu korona virüs aşı açıklaması

İngilizler son dakika uyarısıyla duyurdu. Mutasyonlu korona virüs aşı açıklaması
Oxford Üniversitesi ile ortak korona virüs aşısı geliştiren AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot aşının, virüsün mutasyonlu yeni haline karşı da etkili olabileceğine inandığını belirtti. Soriot, aşının etkililiğini geliştirecek olan "kazanan formülü" kutlarken daha çok test yapılacağını ekledi. 

The Sunday Times'a konuşan AstraZeneca CEO'su Soriot, araştırmacıların virüsün Britanya'da ilk tespit edilen mutasyon virüse karşı aşının etkili olacağına inandığını aktardı. Soriot, daha fazla test yapılması gerektiğini vurgularken "Kazanan formülü' keşfettiğimize inanıyoruz" dedi. Soriot, Aşıyla ilgili verilerin daha sonra duyurulacağını ekledi. 

Oxford/AstraZeneca aşısının ilk açıklanan etkililik oranları, yarım doz ve sonra tam doz aşılanan kişilerde yüzde 90'a varan etkililik olarak açıklanmıştı. 

Pascal Soriot, "Aşı düzenleyici kurum Oxford/AstraZeneca aşısının üçüncü faz klinik test sonuçlarını inceliyor." dedi. 

Britanya hükûmeti 100 milyon doz Oxford/AstraZeneca aşısı sipariş etmişti. Sunday Telegraph, Oxford/AstraZeneca aşının piyasaya 4 Ocak'ta sürülebileceğini söyledi.

Soriot'un bu açıklaması, Biontech-Pfizer'e ilk onayı veren ve en erken aşılama sürecini Britanya'da başlatan Boris Johnson hükümeti için de iyi haber olarak yorumlandı.
gettyimages-842900884-master.jpg

DİĞER AŞILARDAN DAHA UCUZ

Oxford-AstraZeneca ortak aşısının, diğer aşılara göre fiyatının beşte bir gibi bir oranda olması ve çok soğukta muhafaza edilmesinin gerekmemesi gibi avantajları da var.

Buldukları çözümle ilgili ayrıntılı açıklamayı yayımlayacakları raporda yapacaklarını söyleyen Soriot, ilk verilerin olumlu olduğunu ve dünya çapında düzenleyici kurumların koydukları kriterleri karşıladığını aktardı. Bu arada insanları biraz hayal kırıklığına uğrattıklarını, ama kendilerinin de bu sorunlarla karşılaşmayı beklemediklerini dile getirdi.

eaa31m4xqaaimta.jpgcdakb4a8duk.jpg