İngiltere de normalleşiyor: Pazartesi başlayacak

İngiltere de normalleşiyor: Pazartesi başlayacak
Korona virüs salgınında 196 bin 243 kişinin hasta olduğu ve 29 bin 501 kişinin hayatını kaybettiği İngiltere’de normalleşme takvimi belli oluyor. Başbakan Boris Johnson, normalleşme takviminin Pazar günü açıklanarak pazartesi gününden itibaren uygulamaya geçilmesini umut ettiklerini söyledi.

Korona virüs salgını sonrası normalleşme takvimini açıklamaya hazırlanan ülkeler arasına İngiltere de ekleniyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hükümetin pazar günü corona virüsü yasaklarında gevşeme takvimini açıklamayı planladığını ve bazı kararların önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesini umduğunu söyledi.

Parlamento’da muhalefet partisi lideri Keir Starmer’ın insanların ne zaman işlerine döneceğine ilişkin sorusuna yanıt veren Johnson “Bu konudaki planımızı pazar günü açıklayacağız” dedi.

‘VERİLERİ GÖRMELİYİZ’

Johnson konuşmasının devamında, “Pazar gününe kadar beklememizdeki amaç verilerin yasakların gevşemesi konusunda ne kadar ileri gidebileceğimizi göstermesini değerlendirmek. Bazı kararların pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Johnson, kendisi de corona virüsüne yakalandıktan sonra yoğun bakımda tedavi görerek sağlığına kavuştu. Geçtiğimiz günlerde de nişanlısı Carrie Symonds’la birlikte beşinci çocuğunu kucağına aldı.

AVRUPA NORMALLEŞMEYE BAŞLIYOR

Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler Avrupa ülkelerinde yavaş yavaş gevşetiliyor. İtalya ve Yunanistan’da sokağa çıkma yasakları sona ererken, Türkiye’de de bazı önlemler hafifletiliyor.