İngiltere'de oynayan yabancı futbolculara kötü haber!

İngiltere'de oynayan yabancı futbolculara kötü haber!
Referandumda seçmenlerin yüzde 52'sinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanması futbolda da deprem etkisi yarattı. Ada'da çeşitli liglerde forma giyen 400 yabancı futbolcu, 'çalışma izni' problemiyle karşılaşacak.

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda seçmenlerin yüzde 52'sinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından futbolun beşiğiİngiltere'nin bu karardan nasıl etkileneceği merakla bekleniyor. 

Dünyanın en prestijli liglerinden biri kabul edilen Premier Lig'de mücadele etmek isteyen futbolcular ve kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirerek çeşitli kulvarlarda sezon boyu adından söz ettirmek isteyen kulüpler, ne kadar süreceği henüz bilinmeyen Avrupa Birliği'nden çıkma süreci ve sonrasında farklı şartlara göre hareket etmek zorunda kalacak.

BOSMAN KURALLARINDAN FAYDALANIYORLARDI

Bosman kurallarına göre İngiltere'de forma giymek için çalışma iznine ihtiyacı olmayan AB üyesi ülkelerin futbolcuları, bu rahatlıktan bugünkü şartlara göre birkaç yıl daha faydalansalar da Birleşik Krallık AB'den çıktıktan sonra transfer süreçleri farklı bir zeminde ilerleyecek. İngiliz basınında yer alan bilgilere göre, adada çeşitli liglerde forma giyen ve AB referandumunun sonuçlarından etkilenecek 400'den fazla futbolcu var.

Ülkesinin FIFA sıralamasındaki yerine göre son iki yıl içinde belli oranlarda milli takım forması giyerek çalışma izni alabilen bazı yıldız futbolcular arasında da bu şartları yerine getiremeyen isimler bulunuyor.