İngiltere'de salgın tedbirleri kapsamında yeni dönem. Pilot kent olarak Liverpool seçildi

İngiltere'de salgın tedbirleri kapsamında yeni dönem. Pilot kent olarak Liverpool seçildi
Korona virüs sayılarının tüm dünyada etkisi artırmasının ardından ülkeler farklı tedbirler almak için hareke geçti. İngiltere'nin Liverpool şehrinde ise yeni başlatılacak bir uygulama kapsamında, herkese iki haftada bir yeni tip korona virüs (Covid-19) testinin yapılacağı bildirildi.

AA'da yer alan habere göre, İngiltere Sağlık Bakanlığı, herkese iki haftada bir yeni tip korona virüs testinin yapılacağını açıkladı. Uygulamanın pilot şehri olarak 'Liverpool' şehrinin seçildiği de bildirildi.

AMAÇ BULAŞI EN AZA İNDİRMEK

Liverpool'daki toplu test uygulamasının Covid-19 belirtisi göstermeyenleri de kapsayacağı ve bununla virüsün bulaşma riskinin en aza indirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, uygulama için kentin birçok noktasına yeni test merkezlerinin kurulacağı ve testleri yapacak sağlık görevlilerine yaklaşık 2 bin askerin de destek vereceği belirtildi.

BAŞBAKAN JOHNSON AÇIKLADI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson pilot uygulamaya ilişkin, "Kitlesel testler, belirti göstermeyen ve farkında olmadan hastalık bulaştıran binlerce kişiyi tespit etmemizi sağlayacak." ifadesini kullandı.

LİVERPOOL ÖLÜ SAYISINDA ZİRVEDE

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Liverpool, ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının en çok olduğu kentler arasında yer alırken, kentte son bir haftada 1754 Covid-19 vakası görüldü.