Konserveyi açtı bir anda göz göze geldi

Konserveyi açtı bir anda göz göze geldi
İnşaat çalışanı olan Martin Ford, kuru fasulye konservesinde göz buldu. Olay üzerine şoke olan adam, en sevdiği yemeği bir daha asla yiyemeyeceğini belirtti.

İnşaat işçisi kendine gelemedi

İngiltere''de yaşayan 54 yaşındaki Martin Ford, şantiyede yaşadığı yorgun günün akşamı yemek için Branston Baked Beans yani Branston markalı kuru fasulye konservesi almıştı. Yemek yemek için hazır olan Martin, konserveyi açtığında gördüğüne inanamadı. Resmen fasulyenin içinden göz buldu. Olaydan sonra kendine gelemeyen adam o günden beri hasta hissettiğini söyledi.

Martin Ford, konserveyi  sadece yedi gün önce, Plymouth Devon''daki yerel Tesco''da bulunan dörtlü ambalajın içerisinden almıştı. Martin, fasulyeyi ısıttıktan hemen sonra yemeğin içinde bir gözbebeğine benzer bir şey fark etti. 

Martin, neler hissettiğini şöyle anlattı:

"Neredeyse bayılıyordum, o zamandan beri kendimi hasta hissediyorum. Güçlü midesi olan bir adamım ve fasulye yemeyi çok severim. Ama bir daha yiyebileceğimi düşünmüyorum. Zor bir gün geçirdim ve hızlı bir şekilde akşam yemeği yemek istedim. Böyle zamanlarda fasulyeyi tercih ederim. Bu yüzden hemen bir konserveyi açtım ve ısınması için ocağa koydum. Ardından çatalı alıp daldım. O sırada fasulyelerin arasından bana bakan bir göz gördüm. Fasulyeleri kesinlikle seviyorum ama bundan sonra onları tekrar yiyebileceğimden emin değilim."

ŞİRKET YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA 

Martin Ford''un satın aldığı fasulye konservesi markası Branston, fasulyede göz çıkmasının sebebini küfe bağladı.

Şirket sözcüsü şunları söyledi:

"Fotoğrafta, havanın girmesine izin veren küçük bir delik nedeniyle oluşabilecek küfü gösteriyor. Konservenin delinmesi nadir bir olay. Büyük olasılıkla konserve yoldayken veya depodayken meydana geldi. Daha fazla araştırma yapmak için tüketiciyle iletişime geçeceğiz. Sebep olunan endişeleri için içtenlikle özür dileriz."

Bir Gıda Standartları Ajansı sözcüsü şunları ise aktardı:

"Bir fasulye konservesinden göz çıktığı söylenen olaydan haberdar olduk. Şu anda bunu ilgili makamlarla birlikte araştırıyoruz."
Daha önce de buna benzer bir olay yaşanmış, Steve Smith, Heinz markalı konserve  içerisinden sadece bir tane fasulye bulduğunu söylemişti.

Meclis üyesi Steve Smith de konserveyi Martin Ford gibi Tesco''dan almış ve şunları söylemişti:

“Bir toplantıdan geç saatte çıkmıştım ve yemek yemek istedim. Fasulye konservesini açıp döktüğümde içinden sadece bir tane fasulye buldum. Komik olduğunu düşündüm ama sinir bozucu bir durumdu! Dolaptaki son konservemizdi. Onun yerine sahanda yumurta yemem gerekiyordu.”

İlgili Haberler