İngiltere'de sürpriz görüşme

İngiltere'de sürpriz görüşme
YPG kararı nedeniyle Ankara-Washington gerilimi sürerken, Başbakan'ın ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım, resmi ziyaret düzenlediği Londra'da temaslarına başladı. Dün akşam saatlerinde Londra'ya giden ve burada yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, bugün Somali Konferansı'na katılacak.

Konferansta bir konuşma yapması beklenen Başbakan Yıldırım, öncesinde İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler, terörle mücadele, Brexit süreci, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra küresel konular da ele alındı.

Başbakan Yıldırım’ın ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile de yarım saat süren bir görüşme yaptığı belirtildi. Ankara ile Washington arasındaki ilişkiler, Başkan Donald Trump’ın PKK bağlantılı YPG güçlerine silah verilmesinin önünü açan kararı imzalamasının ardından açılmıştı.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Reuters'ın haberine göre Pentagon'dan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, Mattis'in Yıldırım'a, NATO müttefiki Türkiye'yi koruma konusundaki bağlılığını vurguladığı bildirildi.