İngiltere’de yeni Dışişleri Bakanı belli oldu

İngiltere’de yeni Dışişleri Bakanı belli oldu
İngiltere’de Boris Johnson’un istifasından sonra boşalan Dışişleri Bakanı koltuğuna Sağlık Bakanı Jeremy Hunt getirildi.

İngiltere'de hükümetin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) stratejisi ile ilgili tartışmaların yol açtığı krizde istifa eden Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın yerine geçen isim belirlendi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in destekçilerinden olan Sağlık Bakanı Jeremy Hunt yeni Dışişleri Bakanı oldu. Sağlık Bakanlığı'na ise Kültür Bakanı Matt Hancock getirildi.

Hunt Haziran 2016'da yapılan Brexit referandumu sırasında AB'de kalınması için kampanya yürütmüştü.

Hunt'ın yeni Dışişleri Bakanı olarak ilk açıklaması, Brexit sürecinde May'in planına tam destek vereceğini belirtmek oldu. Hunt "Böylece geçen hafta kabinenin üzerinde uzlaştığı plan üzerinden Avrupa Birliği ile bir anlaşmaya varabiliriz" dedi.

Dünyanın Brexit sonrası İngiltere'nin nasıl bir ülke olacağını merak ettiğini söyleyen Hunt "Onlara söylemek istediğim şey şu; İngiltere güvenilir bir müttefik, halkının değerlerine sahip çıkan bir ülke ve dünyada güçlü, kendine güvenen bir ses olacaktır" dedi.

İstifa eden Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise mektubunda Başbakan May'in Brexit sonrası için planlandığı ticari yapının İngiltere'yi Avrupa Birliği'nin kolonisi haline getireceğini savunmuştu.