Bir korona virüs aşısına daha onay verildi

Bir korona virüs aşısına daha onay verildi
İngiltere Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüs korona virüs salgınına karşı Johnson and Johnson'ın ürettiği aşıya onay verildiğini açıkladı. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu'ndan (MHRA) yapılan açıklama sonrası, tek doz olarak uygulanan Covid-19 aşısından 20 milyon doz sipariş edildi.

20 milyon doz sipariş edildi

NTV''de yer alan habere göre, İngiltere, yeni tip korona virüse karşı üretilen bir aşıya daha onay verdi. 

JOHNSON AND JOHNSON AŞISINA ONAY VERİLDİ

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu, tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson''ın Covid-19 aşısının kullanımını onayladığını açıkladı. Bakanlık, Johnson and Johnson''ın tek dozluk korona virüs aşısından 20 milyon doz sipariş ettiğini bildirirken aşının ülkede kullanıma sunulan dördüncü aşı olduğunun altı çizildi.

"DÖRT GÜVENLİ VE ETKİLİ AŞIYA SAHİBİZ"

Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamada, "Bu aşı, Birleşik Krallık''ın son derece başarılı aşılama programına bir başka destek" ifadelerini kullanırken, "Şu anda insanları bu korkunç virüsten korumaya yardımcı olmak için onaylanmış dört güvenli ve etkili aşıya sahibiz" diye konuştu.

"ETKİN BİR ROL OYNAYACAK"

Bugüne kadar uygulanan aşıların 13 binden fazla kişinin hayatını kurtardığını belirten Hancock, "Johnson and Johnson aşısı bu yıl içerisinde yapmayı planladığımız takviye aşı programında etkili bir rol oynayacak" dedi.

ETKİNLİK ORANI YÜZDE 66

ABD merkezli Sağlık Hizmetleri Kuruluşu Johnson & Johnson tarafından geliştirilen ve tek doz olarak uygulanan aşının orta ve ağır şiddetteki Covid-19 vakalarının önlenmesinde yüzde 66 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı.

HASTALIKTAN ÖLÜMLERİ YÜZDE 100 ENGELLİYOR

Şirkete göre, tek dozluk aşının ağır enfeksiyonları yüzde 85, hastaneye yatış ve hastalıktan ölümleri de yüzde 100 oranında engellediği bildirildi.

DÖRDÜNCÜ AŞI OLDU

İngiltere''de halihazırda BioNTech/Pfizer, Moderna ve AstraZeneca tarafından üretilen korona virüs aşıları kullanılıyor. Johnson and Johnson aşısı, onaylanmasıyla birlikte, aşılama programına dahil edilen dördüncü aşı oldu.