İngiltere'den kıskanılacak haber. Onlarda tek tük vakalar bizde aşı masalları. İngilizler bakın neler yaptı

İngiltere'den kıskanılacak haber. Onlarda tek tük vakalar bizde aşı masalları. İngilizler bakın neler yaptı
Korona virüs salgının etkilediği ülkeler arasında yer alan İngiltere’de hayat normale dönmeye başladı. İngiltere’deki Türk vatandaşların kendi aralarında yaptığı yazışmalar ortaya çıktı. İngiltere’de gelecek ay kapalı mekanların da açılacağı öğrenildi.

İngiltere'den kıskanılacak haber. Onlarda tek tük vakalar bizde aşı masalları. İngilizler bakın neler yaptı

BARIŞ Y. ÇİNÇİN / ÖZEL HABER / YENİÇAĞ 

Korona virüs salgınının 112 bin insanın canını aldığı İngiltere’de aşı çalışmalarıyla birlikte hayatın normale dönmeye başladığı öğrenildi. AstraZenaca ve BioNTech’in aşılarının uygulanmaya başladığı ülkede hasta sayılarının giderek azaldığı ve yavaş yavaş mekanların açılmaya başladığı bildirildi.

Buna göre İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşların, kendi aralarında gerçekleştirdiği yazışmalar da ortaya çıktı. Türk vatandaşları, İngiltere’de hayatın normalleşmeye başladığını aktardı.

İngiltere’de 33 milyon kişinin ilk doz aşısını oldu, 10 milyon kişinin ise ikinci doz aşısını yaptırdığı öğrenildi.

İngiliz yetkililerin aşı stoğu yaptığı ve tüm İngiltere’yi 4 kez aşılayacak kadar aşı satın aldıkları bildirildi.

Türk vatandaşları arasında gerçekleştirilen yazışmalar şu şekilde:

Hayırlı olsun abi inşallah bundan sonrası daha iyi olur.

Bizler iyiyiz, burası büyük oranda toparlandı. Neredeyse artık yok gibi…

Bizim çocuk da anaokuluna başladı. Herkesin keyfi yerinde. Eşim de çocuklarla vakit geçiriyor onun da keyfi yerinde…

İş hayatı, hem korona virüs salgını ve burada yeni çıkan bir kanun nedeniyle pek keyifli değil şu sıralar ama herkes atlatılır gözüyle bakıyor.

Vaka sayıları İngiltere genelinde çok düşük. Aşılama oranı da bir hayli yükseldi. Ben de, eşim de ilk aşılarımızı olduk bile. Haziran da ikinci dozları olacağız. Burada 10-12 hafta ara var iki aşı arasında… bu da vaka sayısını bir hayli düşürdü.

Astra Zeneca ve BionTech aşıları…

Biz gittiğimizde Astra Zenaca sadece kalmıştı onu olduk.

Şu anda öyle görünüyor. Bu ay itibariyle açık alanı olan PUB, restoran acildi. Gelecek ay kapalı mekanlarda açılacak. Asil o zaman göreceğiz tabi asinin etkisini.

Evet burada yaşlı nüfus çok sayıda olduğu için 50 yasa kadar gelmesi zaman aldı. Aşı sırası çok hızlı geliyor. Şu anda 50 yaş altına indi. 50 yaşın altındakiler aşılarını oluyorlar.

43 milyon kişiye yakın aşısını yaptırdı. Bunlardan 33 milyonu ilk doz aşını Burada aşı çok iyi ilerledi. Tahmin etmiyordum. İngiltere, kendi nüfusunu 4 kez aşılayacak aşı stoğuna sahip.