Prens Harry ve Meghan Markle röportajına ödenen para dudak uçuklattı. Altından başka bir iş çıktı

Prens Harry ve Meghan Markle röportajına ödenen para dudak uçuklattı. Altından başka bir iş çıktı
Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın röportajı İngiltere’de büyük yankı uyandırdı. Röportajı yayınlayan CBS kanalının sunucu Oprah Winfrey'in yapım şirketi Harpo Productions'a 7 milyon ile 9 milyon dolar arasında bir ödeme yaptığı öğrenildi. Ayrıca CBS'in belirlediği reklam ücretlerinin de 30 saniyeye 325 bin dolar olduğu belirtildi. Röportaj sonrası İngiliz basını ikiye bölünmüş, kimi prensi kimi ise kraliçeyi destekleyen yayınlar yapmıştı.

Wall Street Journal''ın aktardığına göre, CBS kanalı, Prens Harry ve Meghan Markle''ın röportajının yayın hakkı için rakip kanallar ABC ve NBC''yi geçerek Oprah Winfrey''in yapım şirketi Harpo Productions''a 7 milyon (53 milyon TL) ile 9 milyon (62 milyon TL) dolar arasında bir ödeme yaptı. Kanal ve yapım şirketi arasında yapılan anlaşmayla CBS, yayını uluslararası piyasada da yayınlama hakkı aldı.

Özel röportaj yayını için CBS''in belirlediği reklam ücretlerinin de 30 saniyeye 325 bin dolar olduğu belirtildi. Belirlenen miktarın bir reklam verenin CBS''e aynı saatlerde gerçekleşen bir yayına normalde ödediği miktarın iki katı olduğu eklendi.

İlgili Haberler