İnşaatta ölü bulunan çocuklar hakkında açıklama

İnşaatta ölü bulunan çocuklar hakkında açıklama
İstanbul Çekmeköy'de dün öğle saatlerinde kaybolan ve evlerinin yakınındaki inşaat çukurunda cansız bedenleri bulunan 4 ve 8 yaşındaki iki kardeşin cenazeleri Adli Tıp Kurumundan alındı... İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Çekmeköy Belediyesi'den acı olaya ilişkin açıklamalar yapıldı.

İstanbul Çekmeköy''de dün öğle saatlerinde kaybolduktan sonra cansız bedenlerine evlerinin yakınındaki inşaat çukurunda ulaşılan 4 ve 8 yaşındaki iki kardeşin cenazeleri Adli Tıp Kurumundan alındı.

Mimar Sinan Mahallesi''nde yaşayan 4 yaşındaki Hasan ve 8 yaşındaki Hüseyin B. kardeşler, dün öğle saatlerinde kayboldu. Durumun ihbar edilmesi üzerine polis ve AFAD ekipleri, çevrede ve ormanlık alanlarda arama çalışmalarına başladı.

İki çocuğun, evlerinin yakınında bulunan inşaat alanındaki çukurda olabileceği şüphesi üzerine, itfaiye ekipleri, çukurdaki suyu çektikten sonra iki kardeşin cansız bedenine ulaştı.

Çocukların dedesi Mesut B., gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 13.30''da annelerinin çocuklara ekmek arası kızartma verdiğini ifade ederek, "Çocuklar arka taraftaki inşaat yerine gidiyor. Bodrum katında su birikmesi sonucu üzeri tahtayla kapatılmış. Çocuklar oraya düşerek vefat ediyor. Yetkililer olaya el attı Allah razı olsun. Suçlu olanları da adalete bırakıyorum cezalarını çeksin. Yüreğimiz acıdı başka canlar da acımasın. Sorumlular bulunsun istiyoruz devletimize sığınıyoruz." dedi.

Olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan kardeşlerin cenazeleri, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Yeni Çekmeköy Mezarlığı''na götürüldü.

Çocukların cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğün tarafından yapılan açıklamada, dün 19.00 sıralarında Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi''nde 8 ve 3 yaşlarındaki iki kardeşin kaybolduğu yönünde ihbar edinilmesi üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince AFAD ekipleri ile birlikte çalışma yaptığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğün''nden yapılan açıklama şöyle:

"Saat 01.00 sıralarında kayıp çocukların ikametinin arka tarafında tamamlanmamış bir inşaatın asansör boşluğunda su birikintisi olduğu görülmüş ve tahliye için itfaiye ekipleri çağrılarak çevrede gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının devamında suyun tamamen boşaltılması sonucu kayıp iki çocuğun cansız bedenlerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ''NDEN AÇIKLAMA

Çekmeköy Belediyesi''nden yapılan açıklamada, Mimar Sinan Mahallesi''nde bulunan inşaatta 2 çocuğu kaybetmenin derin üzüntüsünün yaşandığı ve ailenin acılarının paylaşıldığı aktarıldı.

Olayın meydana geldiği inşaata, 2015 yılında yapı ruhsatı verildiğinin belirtildiği açıklamada, "301 ada 4 ve 5 parsel üzerinde başlayan inşaat için bir süre sonra toprak sahibi tarafından tapu iptal davası açılmış. 2016 yılında sonuçlanan mahkeme kararı ile tapu iptal edilmiş ve bu karara istinaden inşaat durdurulmuş. Mahkeme kararını takiben belediye, mevcut durumu kayıt altına almak için seviye tespit tutanağı tutmuş. Müteahhit ve toprak sahibi anlaşmazlığı nedeniyle 5 yıldır inşaat halinde kalan yapı çevresi, belediye ekiplerinin denetimlerinde rutin olarak kontrol ediliyor. 28 Ekim 2020''de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda kayıt altında bulunan yerinde tespit tutanağının yanı sıra inşaat Yapı Kontrol Müdürlüğü saha ekiplerinin rutin denetimlerinde de gözetim altında tutulmuştur. Yasal olarak belirtilen güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen, iki kardeşin hayatını kaybetmesi, kurumumuzu da derinden üzdü." denildi.
 

İlgili Haberler