"İnsanca yaşamak istiyoruz"

"İnsanca yaşamak istiyoruz"
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla binlerce kişi, bugün Bakırköy'de toplanarak "İnsanca yaşamak istiyoruz" dedi.

İstanbul’daki sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partilerden oluşan “Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri”, bugün Bakırköy’de “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!” sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanını dolduran binleri, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “İnsanca yaşam istiyoruz”, “Mezarda emekli olmayacağız”, “İnsanca ücret vergide adalet”, “Savaşa değil emekçiye bütçe” sloganları attı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) MYK üyesi Kamber Saygılı yaptı.

Mücadelelerini yükselterek sürdüreceklerini belirten Saygılı, “Bu gidişatı değiştirebiliriz ve bunu değiştirecek gücümüz var” dedi.

Ardından söz alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, insanca yaşamak istediklerini belirterek, “Biz bu ülkenin gerçeğiyiz” ifadelerini kullandı.

Mitingi örgütleyen kurumlar şu talepleri öne çıkardı:

Vergi adaletsizliği kaldırılsın

Elektrik, su ve doğalgazdan alınan vergi kaldırılsın

Emekçiden alınan gelir vergisi yüzde 15 ile sınırlandırılsın

Temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınsın

İşsizlik Fonu işçilere verilsin

KHK ve OHAL uygulamaları kaldırılsın

Kayyumlar çekilsin