Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

İnsani Zirve'de Rum ırkçılığı

Dünya İnsani Zirvesi'ne, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis'in insanlık dışı ve ırkçı tutumu damga vurdu. BM'nin organizatörlüğü ve Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'a gelen Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirveye katılanlar onuruna verdiği yemeğe KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı da davet etmesi üzerine tepki gösterdi ve yemeğe katılmadı.

Haberi "Başkan Çarptı... Akıncı'yı Gizlice İstanbul'a Aldılar, Anastasiadis Tepki Gösterdi" başlığıyla aktaran Fileleftheros gazetesi, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Türkiye tarafından yükseltilmeye çalışıldığını ancak bu çabanın Anastasiadis'in tepkisiyle karşılaştığını yazdı. Gazete haberi "Akıncı ile Türk Kalleşliği… Kendisini zirve için alelacele İstanbul'a aldılar, Başkan anında cevap verdi" başlığıyla iç sayfasında detaylandırdı. Gazete "Türk tertibine ve işgal rejiminin yükseltilmesi çabasına Anastasiadis anında cevap verdi. İşgal lideri Mustafa Akıncı'nın dün geceki yemeğe katılmak üzere (İstanbul'a) varmasıyla birlikte yetkililere, yemeğe katılmayacağını bildirdi, ayrılışını da hızlandırdı" ifadesine yer verdi.

Anastasiadis'in bu davranışı hakikaten kabul edilir cinsten değildir. Aslında tepki göstermesi gereken Kıbrıs Türkleridir.Yakın tarihimizde Eoka'cı Rum teröristlerin Kıbrıs'ta akıttıkları kanların izleri kurumadan, Kıbrıs Türklerine reva görülen insanlık dışı, çağdışı muamelelerin hatıralardaki izleri silinmeden ve üstelik bütün bu yapılanlar için henüz bir tek özür bile dilenmeden Rum lider Anastasiadis Türkiye'de tüm devlet adamlarına uygulanan protokol kuralları çerçevesinde ağırlanmıştır.

Anastasiadis Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılanmıştır. Zirveye, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı olarak katılmış ve kaldığı otelde Kıbrıs bayrağı da dalgalandırılarak bütün formalitelerle uyulmuştur.

Bir tek Türk bile Anastasiadis'e gösterilen bu "Türk misapirferliğine!" tepki koymamış, kaldığı otelin önüne gidip protesto gösterilerinde bulunmamış, geçtiği yollarda arabasına ve kendisine herhangi bir saldırıya yeltenilmemiştir. Anastasiadis'e gösterilecek herhangi bir tepkinin Kıbrıs'ta sürdürülmekte olan müzakerelere gölge düşürmemesi ve Rum-Yunan ikilisinin eline koz vermemek adına Büyük Türk Milleti'nin milliyetçi ve vatansever evlatları  büyük bir sorumluluk içerisinde davranmayı tercih etmiştir.

Anastasiadis'in, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ev sahibi Türkiye tarafından Zirve yemeğine davet edilmesine karşın takındığı tavır insani, çağdaş değildir, dostluğa! sığmamaktadır ve sürdürülmekte olan müzakere sürecinde Rum tarafının hiçbir şekilde samimi olmadığının göstergesidir.

Rum tarafı hiçbir zaman Türk tarafını eşit ortak olarak görmemiştir. Kıbrıs'ın bir Yunan adası olacağının hayaliyle adayı kan gölüne çeviren bu şaşkınlar hala daha aynı geri kafalılıkla hareket etmeye devam etmektedir. Yakın tarihimizde Kıbrıs'ta sebep oldukları terör, kan, gözyaşı, toplu katliam ve göçlerden ders almayan Rum tarafıyla anlaşma olmayacağı anlaşılmalıdır.

Anastasiadis çözüm istediği konusunda rol yapmaktadır. Değil 2016'da 3016'da dahi çözüm istememektedir. Megali İdea ve Enosis hedefinden vazgeçmemiştir. Rum tarafında geçtiğimiz Pazar günü  yapılan seçimlerde faşist ve ırkçı aşırı milliyetçi parti Elam Rum Meclisi'ne 2 milletvekili sokma başarısı göstermiştir. En iyi Türk ölü Türktür diyenlerin sayısı artmaktadır. Daha geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs'a giden Türklere saldırılarda bulunulmuştur.

Anastasiadis'in İstanbul'daki şovunun Kıbrıs'ta ve Yunanistan'da savunucuları ve destekçileri oldukça çoktur. Kıbrıs'a dönüşünde "Türk'e Meydan Okuyan Konstantiopulos Fatihi" diye karşılanırsa hiç şaşırmayınız. Bize düşen bu riyakar ve samimiyetten yoksun Rumla daha fazla vakit kaybetmemektir. KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durması için iç sorunların aşılması ve dışta da çoktan hak ettiğimiz tanınma ve insanca itibar görmemiz için çaba gösterilmesi ana hedefimiz olmalıdır.

 

Yazarın Diğer Yazıları