İnsanlara saldırıyor 6 hafta yaşıyor. 17 yıl sonra hortladılar

İnsanlara saldırıyor 6 hafta yaşıyor. 17 yıl sonra hortladılar
Yeraltında 17 yıl yaşadıktan sonra yeryüzüne çıkmaya başlayan Cicadas böcekleri insanların korkulu rüyası haline gelecek. Amerika’nın 17 eyaletinde görülen ağustos böceği ailesinden gelen Cicadas böceklerinin sayasının trilyonlara ulaşacağı tahmin ediliyor. Zaman zaman insanlara da saldırabilen böceklerin her yere uçabildiği belirtildi.

İnsanlara saldırıyor 6 hafta yaşıyor. 17 yıl sonra hortladılar

Sözcü''den Tayfun Hopali''nın haberine göre, ilkbaharda çiftleşmek için ortaya çıkan ağustos böceklerinden farklı olan Cicadaslar ağaç köklerinden besleniyor.

Yeraltından çıkan Cicadaslar en yakın dikey yüzeye tırmanıyor. Dış iskeletlerini döküp, kanatlarını şişirdikten sonra birkaç gün dinlenip kabuklarının sertleşmesini bekleyip çiftleşmeye başlıyor. Erkekler çiftleşme şarkılarını söylemeye başladığında, inanılmaz yüksek ses çıkarırlar.

Michigan Üniversitesi böcek bilimcisi Gary Parsons, “Parklarda, ormanlarda, mahallelerde birikebilirler ve görünüşe göre her yerde olabilirler. Bu kadar bol olduklarında, zaman zaman insanlara saldırabilirler. Her yere uçarlar, inerler ve sürünürler” dedi.

Dönüm başına 1.5 milyon böcek olabilir ve bu da kuluçka popülasyonunu trilyonlara çıkarabilir. Mayıs başında ortaya çıkarlar. Yaşam süreleri dört ila altı haftadır ve Haziran sonundan Temmuz ayına kadar ölmeye başlarlar.

Cicadaslar arı veya eşekarısı gibi sokacak donanıma sahip değildir. Tutulursa cildinizi delebilecek dikenli ayakları vardır. Bir daha 2038 yılında ortaya çıkacaklar.