Instagram'dan kayıp çocukları bulma özelliği: 25 ülkede kullanıma başladı

Instagram'dan kayıp çocukları bulma özelliği: 25 ülkede kullanıma başladı
Instagram yayın akışında kayıp çocuklar için yeni bir güncelleme getirildi. Kayıp ilanı verilecek olan uyarı paylaşımında kayıp çocuğun fotoğrafı, açıklama ve kaçırılma yeri gibi bilgiler de yer alacak.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Instagram, kaybolan ve kaçırılan çocukları bulabilmek için dün yani Küresel Kayıp Çocuklar Günü''nde yeni özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, kullanıcıların bölgelerindeki kayıp çocukların bildirimlerini görmelerini ve paylaşmalarını sağlayacak.

Yeni özellik sayesinde, Instagram akışında bir uyarı olacak. Uyarıda, bir fotoğraf, açıklama ve kaçırma olayının yeri gibi bilinen tüm bilgileri içerecek. Kullanıcılar haberi yaymak için paylaşım yapabilecek.

Özellik, ilk olarak ABD‘de ve diğer 25 ülkede kullanıma sunuluyor. Ek olarak platform, uyarıların kime gösterileceğini belirlemek için bir kullanıcının profilinde listelenen şehir, açıksa IP adresi ve konum hizmetleri gibi mevcut bilgileri kullandığını söylüyor.

Bu özellik, bugün Arjantin, Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Ekvator, Yunanistan, Guatemala, İrlanda, Jamaika, Kore, Litvanya, Lüksemburg dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanımda olacak.

Meta’da güven ve güvenlik direktörü Emily Vacher konuyla ilgili blog yazısında açıklama yaptı:

Amber Alerts, topluluklarımızı çocukları güvende tutma konusunda destekleyebilmemizin önemli bir yoludur ve bu çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.

 

İlgili Haberler