Instagram uygulaması köklü değişime mi gidiyor? İşte yeni güncellemeyle gelen yazı tipleri ve logo

Instagram uygulaması köklü değişime mi gidiyor? İşte yeni güncellemeyle gelen yazı tipleri ve logo
Instagram'a yeni güncellemeler eklendi. Bu bağlamda Instagram, daha geçtiğimiz günlerde değiştirmiş olduğu logosunu yeniden değiştirdi ve yazı stili ekledi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram, renkli uygulama logosunu geçtiğimiz günlerde yaşanan erişim sorunundan sonra değiştirmiş daha canlı reklerle bir logo tasarlamıştı. Yeni logosunu 3D olarak tasarladı. Uygulamanın hareket halinde olan 3D tasarımının, ışıklı ve canlı bir görünümü mevcut. Platformun yeni logosunun, kullanıcılar için artık ayrı bir albeni oluşturacağı düşünülüyor.

(Yeni logo videoda)

Instagram, yeni 3D logo tasarımı için blog hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Aydınlatma yoluyla, gradyan, pazarlama, logo ve hatta Oluştur modu, çıkartmalar ve Instagram Hikaye halkalarında görüldüğü gibi uygulama içimizdeki keşif anlarını işaret eder. Yeniden tasarlanan gradyanımızın enerjisiyle Instagram deneyimine hayat vermekten heyecan duyuyoruz.”

INSTAGRAM YENİ YAZI STİLİ DE GETİRİLİDİ

Sosyal medya platformu yeni 3D logo tasarımının yanında ek olarak bir de Instagram Sans adını verdiği yeni yazı stili getirdi. Firma, bu yen yazı stili için dünyanın dört bir yanındaki dil uzmanlarıyla birlikte çalıştığını belirtti. Ayrıca bu yazı tipinin tasarımında da sincaplardan ilham aldığını açıkladı.

Instagram Sans’ın grotesk (sıra dışı) olduğunu dile getiren şirket, blog hesabında şu sözleri paylaştı:

“Yazı tipini Arapça, Tayca ve Japonca dahil olmak üzere küresel komut dosyalarına uyarlamak için dünyanın dört bir yanındaki dil uzmanlarıyla ortaklık kurduk. Kendilerini seçtikleri herhangi bir dilde tam olarak ifade etmek için kültürü ileriye taşıyan tüm yaratıcılarımızı ve topluluk üyelerimizi desteklemek istiyoruz.”

Sosyal medya platformu ayrıca geçtiğimiz günlerde de haberini yaptığımız reelslerin tam ekran görünümünü getirdi. Instagram bu yeni görünümün daha sade ve içerik olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler