Taslaktaki fotoğraf veya video nasıl silinir: Instagram’da hangi paylaşımlar taslağa kaydedilebilir

Taslaktaki fotoğraf  veya video nasıl silinir: Instagram’da hangi paylaşımlar taslağa kaydedilebilir
En popüler sosyal medya platformu Instagram'da yer alan fotoğraf ve video taslaklama özelliği nasıl kullanılır? Taslağa alınan gönderi nasıl silinir? İŞte Instagram taslağa ait bilinmeyenler...

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram, kullanıcılarına taslak olarak kaydedilen gönderileri yönetme imkanı sunmaktadır. Birkaç adımda taslakları yeni gönderilerde olduğu gibi paylaşma, görme ve silme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Adım 1: Instagram uygulamasını açın.

Adım 2: Sağ üst köşede yer alan ”+” simgesine dokunun.

Adım 3: Açılan sekmede karşınıza Gönderi, Hikaye ve Reels paylaşmanın yanı sıra Canlı Yayın başlat seçenekleri çıkacaktır.

Adım 4: Gönderi taslaklarınızı görebilmek için Gönderi paylaş seçeneğine tıklayın.

Adım 5: Daha önceden kaydetmiş olduğunuz bir taslak varsa, paylaşım ekranında Taslaklar sekmesi altında sizlere gösterilecektir.

Adım 6: Burada dilerseniz, kaydetmiş olduğunuz taslağı yeniden paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda sağ üst köşede yer alan Yönet seçeneğine tıklayarak bunları silmeniz de mümkün.

Kullanıcıların Reels ve Hikaye taslaklarını da yönetmesi mümkün. Hikaye taslakları için ana sayfada sol üst köşedeki hikaye paylaşma seçeneğine tıklayın. Gönderi paylaşmada olduğu gibi önceden kaydedilmiş bir taslağınız varsa Taslaklar sekmesi altında sizlere sunulacaktır. Dilerseniz yeniden paylaşabilir ya da sağ üst köşeden Seç seçeneğine tıklayarak silebilirsiniz.

Reels taslakları için ise profilinize girerek Reels sekmesine girin. Burada daha önceden kaydedilmiş Reels videolarını görebilirsiniz. Aynı şekilde yeniden paylaşabilir veya dilerseniz sağ üst köşedeki Seç ifadesine tıklayarak kalıcı olarak silebilirsiniz.

İlgili Haberler