Atılan video 15 dakikadan kısaysa Instagram’da Reels olarak gözükecek

Atılan video 15 dakikadan kısaysa Instagram’da Reels olarak gözükecek
Sosyal medya mecralarından en çok tercih edilen uygulamalardan ilki olan Instagram uygulamada yeni bir güncelleme yapıldı. Güncelleme kapsamında artık bir video 15 dakikadan kısa olması durumunda profillerde Reels olarak gözükecek.

Instagram’ın bir süredir videolar ve Reels paylaşımları için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Sosyal medya platformu yaptığı açıklamada 15 dakikadan kısa yeni video gönderileri, artık Reels olarak paylaşılacağını duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram''ın bu özelliği birkaç haftadır denediği ortaya çıktı. Test sürüşünden onay alan özellik önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara dağıtılmaya başlayacak. Sosyal medya platformu, değişikliği şöyle ifade etti:

Instagram’ın daha sürükleyici ve tam ekran bir deneyim sunma çabalarının bir parçası.

Platform son dönemlerde videolardaki sürelerin uzaması yönünde çalışmalarıyla anılıyor. İlk olarak Reels’lerin süresini uzatan sonra da tam ekran yapan uygulama şimdi de video karmaşasını bu hamlesi ile ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Daha uzun videolar için ise IG TV platformdaki yerini korumayı düşünüyor. Hatta bu doğrultuda uygulamada Hikayeler süresi uzamış, kullanıcılara da kısa sürede güncelleme sunulmuştu.

Kullanıcıların platform içi deneyimlerini arttırmak isteyen şirket, DM üzerinden alışveriş yapılabilmesinin önünü açmayı planladığını açıkladı. Diğer taraftan Instagram, kullanıcıların çevrelerindeki popüler etiketli konumları keşfetmeleri için Haritalar üzerinden "popüler konumlar göster" özelliğini de uygulamaya getirmeyi amaçlıyor. Bu özelliğin de yakın zamanda uygulamada olması bekleniyor.

 

İlgili Haberler