Instagram yasakları artırıyor!

Instagram yasakları artırıyor!
Son olarak yaş sınırı getiren Instagram, yasaklarına yenilerine ekliyor. Instagram bu seferde bazı reklamlara sınırlama getireceğini açıkladı.

Instagram, şimdi ise fenomenlerin yaptığı reklamlara bazı yasaklar getirildi. Instagram yasakları bu kez fenomenleri hedef alıyor.

Ünlü isimler marka iş birliklerinde elektronik sigara, tütün ve silah gibi ürünleri kullanamayacak. Bu markalar öne çıkarılmayacak.

İlk duyurunun yapıldığı yasak, ilerleyen günlerde uygulamaya başlanacak. Bu tarz ürünlerin iyi olarak gösterilmesi özellikle yaşı küçük olan kullanıcıların olumsuz etkilenmesine neden olabiliyor.

Daha önce de alkol ve diyet ilaçlarına bazı yasaklar getirilmişti. Kullanıcıların sağlığını düşünen Instagram’ın ilerleyen günlerde alacağı kararlar da merak edilir oldu.

Bu arada kısa süre önce de yaş sınırı uygulamasını başlattığını duyuran Instagram, artık kullanıcılara yaşlarını soracak. 13 yaşın altındaki kişilerin hesap açmasına izin verilmeyecek. Mevcut, 13 yaş altı kullanıcılar için de bazı güvenlik önlemleri alınacak. Bu konuyla ilgili haberimizi aşağıdan okuyabilirsiniz.