"İntiharlar hepimize bir ihtardır"

"İntiharlar hepimize bir ihtardır"
Türkiye'nin gündemine oturan siyanür intiharlarına dikkat çeken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "İntiharlar hepimize bir ihtardır" ifadelerini kullandı.

AKP'nin hazırladığı yeni vergi paketi kanun teklifinin görüşüldüğü Meclis Genel Kuru'nda söz alan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Hükümetin esas niyetinin 17 yıllık iktidarı boyunca satıp savurdukları, şimdi de faiz batağında bocaladıkları kamu maliyesi için gene vatandaşa bir yük daha yükleyerek zaman kazanmaya çalıştığını ifade eden Nuhoğlu, toplu intihar olaylarının yüreklerimizi sızlatan bir ihtar olduğuna dikkat çekti.

Hayrettin Nuhoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde uzun zamandır yaşanmakta olan ekonomik krizin milyonlarca işsiz ve dar gelirli insanı çıkmaza soktuğu, sosyal dayanışma ve inanç zafiyetinin eklenmesiyle umutsuzluğa, çaresizliğe ve tükenmişliğe sürükleyerek yutacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Daha önce münferit çok sayıda örneğini gördüğümüz olaylar öyle anlaşılıyor ki ihtar için yeterli olamamış. İktidar kaynaklarıyla beslenen yüzlerce hizmet vakfına ve devlet kurumlarına rağmen bu olaylar vuku buluyorsa toplumsal çözülme çok tehlikeli bir döneme girmiş demektir."

"SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI SADAKA VERMEK DEĞİLDİR"

Sosyal devlet vasıflarının yerine getirilip getirilmediğinin artık sorgulanması gerektiği dile getiren Nuhoğlu, sosyal devlet anlayışında ve uygulamasında insanlara sadaka gibi yardımları vererek üretimden uzaklaştırmak ve iş gücü dışına çıkarmak sürdürülebilecek normal bir durum değildir diyerek, yoksullukla boğuşan birçok vatandaşımızın sosyal yardım almamış olmalarını sosyal yardımların insanların gururlarını rencide edici bir süreçten geçmesinden kaynaklandığını belirtti.