iPhone 14'ün satış fiyatı ne olacak: Maliyetler tüketiciye yansıtılacak

iPhone 14'ün satış fiyatı ne olacak: Maliyetler tüketiciye yansıtılacak
Analistler iPhone'un yeni serisinin iPhone 13'ten çok daha pahalı olacağını söylerken maliyetin tüketiciye yansıtılması ihtimalinden de bahsetti.

The Sun’da yer alan rapora göre Apple, bu yılın maliyetlerini tüketiciye yansıtmak zorunda kalacak. Şirketin raporlarını incelediğini ifade eden Dan Ives, iPhone 13 için 100 dolar civarında bir fiyat artışı beklediğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl iPhone 13’ün fiyatı 799 dolar olarak belirlenmişti. Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 12 bin TL civarındaydı. Ancak 128 GB’lık modelin şu anda 29.999 TL’den satışta olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani iPhone 14’e 100 dolarlık zam gelmesiyle Türkiye’de 30 bin TL’den daha pahalı olacak.

Bir başka analist Ben Wood ise tedarik zincirinde masraf artışlarının olduğunu, ancak bunun müşteriye yansıtılıp yansıtılmayacağından emin olmadığını söyledi. Wood’a göre Apple, kar marjını düşürerek ek maliyetleri karşılayabilir.

Ekim veya Kasım ayında duyurulması beklenen iPhone 14 ailesi, toplamda dört modelle gelecek. Yeni serinin isimlendirmesi sırasıyla iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max şeklinde olacak.h

İlgili Haberler