iPhone satışları haziranda düştü

iPhone satışları haziranda düştü
ABD merkezli teknoloji devi Apple, son mali raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda iPhone satışlarındaki düşüş dikkat çekti.

Haziran ayının geride kalmasıyla birlikte dev şirketler, gelir raporlarını yayımlamaya devam ediyor. O şirketlerden sonuncusu Apple oldu. Yayımlanan tablo, Apple'ın hizmet gelirlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gözler önüne seriyor.

Apple'ın yayımladığı tabloya göre bu gelir artırışının bir numaralı sebebi giyilebilir teknolojik ürünler. Giyilebilir teknolojik ürün çeşidi fazla olan Apple, en büyük ilgiyi akıllı saatlerinden görüyor.

Apple, yayımladığı raporda gelirlerini 53.9 milyar dolar olarak açıkladı. Bu gelir miktarı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde birlik artış anlamına geliyor. Apple'ın gelirleri ABD'de 25.1 milyar dolar olurken gelirlerin Çin ve Avrupa'da düştüğü görülebiliyor. Rapora göre Apple, Çin'den 9.2 milyar dolar ve Avrupa'dan 11.9 milyar dolarlık gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu gelirler Çin'de 9.6 milyar dolar ve Avrupa'da ise 12.1 milyar dolar değerlerini görmüştü. Japonya'dan 4.1 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran Apple, geçtiğimiz yıla göre gelirini yüzde 9.4 oranında artırmış oldu. Dünyanın diğer bölgelerinde de Japonya'da yaşanan duruma benzer bir durum yaşandı ve gelirler yüzde 9.5 artış göstererek 3.6 milyar dolarlık gelir elde edildi.

Akıllı telefon piyasasında satışların düşüşü, şirketler ve analistler tarafından kabul edilmiş durumda. Bu Apple'a yansıyor ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre iPhone satışlarında yüzde 13.1'lik düşüş olduğu görülebiliyor. Apple, bu mali dönemde iPhone'lardan yaklaşık 26 milyar dolar kazandı.

Bu rapor, kullanıcıların bir yandan yeni iPhone modellerini beklediklerini ortaya koyarken diğer yandan da bir sonraki mali raporlarda yeni rekorların kırılabileceğini düşündürüyor. Apple, kendi ödeme sistemi olan Apple Card hizmeti üzerindeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Şirketin CEO'su Tim Cook, Apple Card'ın önümüzdeki ay ABD'de kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca şirket, Intel'in modem üretim birimini satın alarak tedarikçi konumuna geçti. İlerleyen dönemlerde hem Apple Card hem de modem üretimi, şirketin yeni gelir kaynakları olacak.