iPhone’dan Android’e geçişte yeni özellik

iPhone’dan Android’e geçişte yeni özellik
Apple, iCloud’da depolanan fotoğrafları ve videoları aktarmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni bir hizmet başlattı. Özellik, iCloud‘da yedekli fotoğrafların kolay bir şekilde Google Fotoğraflar‘a aktarılabilmesini sağlıyor.

Önceden Apple’ın iCloud servisinde depolanan fotoğrafları, Google Fotoğraflar veya herhangi bir başka hizmete aktarmak kolay değildi. Bu işlemi yapmak hem çok zahmetliydi hem de aktarımı kolaylaştıran uygulamalar ücretli ve kısıtlıydı. Apple, bu durumu kolaylaştıracak yeni bir özellik yayınladı. Özellik; iCloud servisindeki fotoğrafları, Google Fotoğraflar hesabınıza aktarmaya imkân sağlamakta.
iCloud’dan Google Fotoğraflar’a dosya aktarmak için iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip bir Apple kimliğinizin olması gerekmekte. Ayrıca iCloud içeriklerinin sığabileceği kadar boş alana sahip bir Google hesabına ihtiyaç duyulduğunu da belirtelim. Son olarak veri aktarma işleminin üç ila yedi gün arasında tamamlandığı iletildi. iCloud’un yeni özelliği henüz sadece Avustralya, Kanada, AB, İzlanda, Lihtenştayn, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanıma sunulmuş durumda. Türkiye’deki iPhone sahiplerinin özelliği kullanabilmek için biraz daha beklemesi gerekmekte.

İlgili Haberler