Irak'ın kuzeyinde 45 terörist öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde 45 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine 27 Kasım tarihinde düzenlediği hava akınında 45 bölücü teröristi etkisiz hale getirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerine, 27 Kasım 2016 tarihinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütü mensubu 45 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edilmiştir" denildi.

Dün ise Mardin Nusaybin'de güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, beş terörist ölü olarak; iki M-16 piyade tüfeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Uzi makineli tabanca, bir tabanca, iki el bombası, iki araç telsizi ve iki el telsizi ile birlikte ele geçirildi.

Şırnak Merkez’de icra edilen hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu yedi teröristin cesedi, bir Zagros keskin nişancı tüfeği, 80 adet fişeği, bir roketatar, üç adet mühimmatı, bir Biksi makineli tüfeği, 500 adet fişeği, bir M-16 piyade tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, 100 adet fişeği, 16 el bombası, bir araç telsizi, bir gece görüş gözlüğü, bir güneş paneli ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemeleri ile birlikte ele geçirildi.

Kars Sarıkamış’da güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde, iki adet tüp, bir top sera naylonu ve çok miktarda muhtelif gıda malzemesi ele geçti.