İran, yabancı tankere el koydu!

İran, yabancı tankere el koydu!
İran ile Britanya arasındaki tanker krizinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi’nde yabancı bayraklı bir tankere el koyduklarını açıkladı. Tankerin hangi ülkeye ait olduğu hakkında bilgi verilmedi.

İran Devrim Muhafızları, Cebelitarık’ta bir İran tankerinin Britanya Deniz Kuvvetleri tarafından alıkonulmasından bir hafta sonra bugün, Basra Körfezi’nde kaçak yakıt taşıdığı şüphesiyle yabancı bir tankeri alıkoydu.

Fars Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre Basra Körfezi’ndeki Larak Adası’nın güneyinde alıkonulan yabancı tankerde 1 milyon litre kaçak yakıt olmasından şüphe ediliyor. 12 mürettebatıyla alıkonulan tankerin ismi ve hangi ülkenin bayrağını taşıdığı bilgisi ise verilmedi.

Tasnim Haber Ajansı ise Devrim Muhafızları sözcüsüne dayandırdığı haberde geminin 14 Temmuz’da İran güçleri tarafından durdurulduğunu, kaçak yakıt taşıdığı tespit edilince ise alıkonulduğunu yazdı.

4 Temmuz’da Britanya Deniz Kuvvetleri, Avrupa Birliği yaptırımlarını ihlal ederek Suriye’ye petrol taşıdığı şüphesiyle İran’a ait petrol tankerini Cebelitarık karasularında alıkoymuştu.

Bunun üzerine İran, alıkoymanın hukuksuz olduğunu belirterek Britanya’ya ait bir petrol tankerine el koymakla tehdit etmişti.