İran'da coronavirüs alarmı! Ölü sayısı artıyor

İran'da coronavirüs alarmı! Ölü sayısı artıyor
İran Sağlık Bakanlığı, ülkede coronavirüs nedeniyle 10 yeni vakanın tespit edildiğini ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Tahran’da 13. bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin ise coronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Çin'de ortaya çıkan coronavirüs salgını can almaya devam ediyor.

İran Sağlık Bakanlığı ülkede 10 coronavirüs vakasının daha tespit edildiğini ve bu vakalardan birinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

ENFEKTE SAYISINDA ARTIŞ

Tespit edilen son vakalarla birlikte İran'da coronavirüs kaynaklı ölü sayısı toplam 6'ya yükselirken, enfekte kişi sayısı 27'e yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANINDA CORONAVİRÜS ŞÜPHESİ

İran’ın başkenti Tahran’da 13. bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin coronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı İran devlet televizyonundan duyuruldu.

Tahran 13. bölge belediyesi halkla ilişkiler müdürü Kiyanuş Caferi ise Tasnim Haber ajansına verdiği röportajda 13. bölge belediye başkanının korona virüsüne yakalandığı iddialarına ilişkin,”Bu haber asla doğru değildir” açıklamasında bulundu.

Kiyanush Cafer’i Tahran 13. bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin 11 şubattan sonra akciğer rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, ”Doktorlara göre, durumunu şu an iyi ve tedavisinden sonra da taburcu edilecek” dedi.