İran'ın 8. Cumhurbaşkanı Reisi göreve resmen başladı

İran'ın 8. Cumhurbaşkanı Reisi göreve resmen başladı
İran'da 18 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin 8'inci Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, görevine resmen başladı.

İran''ın resmi haber ajansı IRNA''ya göre, İran''ın 8. Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi, Meclis''te düzenlenen törenle göreve başladı.

Mecliste düzenlenen yemin törenine 115 ülkeden 265 davetli katıldı.
Reisi, Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei''nin yaptığı konuşmanın ardından onun nezaretinde yemin metnini okudu.

Yemin törenine Türkiye''den TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve beraberlerindeki bir heyet katıldı.

Ayrıca, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma''nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Pakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Nijer Meclis Başkanları ve Umman ile Kuveyt gibi ülkelerden dışişleri bakanları da Reisi''nin yemin törenine katıldı.

İlgili Haberler