İran’ın Azerbaycan'a ihanetinin görüntüleri sızdı. Her ne kadar yalanlasalar da kayıtlar ortada

İran’ın Azerbaycan'a ihanetinin görüntüleri sızdı. Her ne kadar yalanlasalar da kayıtlar ortada
Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sürerken, İran’ın Azerbaycan Türklerine karşı yaptığı ihanetin görüntüleri sızdı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran sınırından Ermenistan’a silah ve askeri malzeme taşındığı yönündeki iddiaları ise yalanlamıştı.

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında gerginlik devam ederken, bölgeye yönelik bir gelişme yaşandı.

İran’ın Ermenistan askeri araçlarına petrol gönderdiği ortaya çıktı. Görüntüleri, İran sınırları içerisindeki Güney Azerbaycan'da yaşayan Türkler paylaştı.

irakasa.jpg

iraksa2.jpg

Güney bölgede yer alan Suriye ve Irak tarafında yer alan Rus askeri araçlarının İran sınırından geçip Ermenistan’da Karabağ’a gönderildiğinin görüntüleri ortaya çıktı.

ates-003.jpg

 

İran sınırında bulunan Türkler ise, Ermenistan’a yardım gitmemesi için yola barikat kurdu. Söz konusu video görüntüsünde Iran’daki Türklerin ateş yolu ateşle kapatarak engellemeye çalıştığı görüldü.

 

İRAN DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ise İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran sınırından Ermenistan’a silah ve askeri malzeme taşındığı yönündeki iddialara ilişkin ise silah sevk ettiği iddia edilen kamyonların da normal ticari ürünler taşıdığını kaydetmişti.

435633.jpg

İlgili Haberler