İran'ın füzeleri ateşlenmeye hazır! Vuracakları şehri açıkladılar

İran'ın füzeleri ateşlenmeye hazır! Vuracakları şehri açıkladılar
İran’ın askeri nükleer programının başında bulunan fizik profesörü Muhsin Fahrizade-Mahabadi geçtiğimiz günlerde Tahran’dan 60 km uzaklıktaki Abserd ilçesine giderken pusuya düşürülerek suikasta kurban gitmişti. İran’ın dini lideri Hamaney’e yakınlığıyla bilinen Kayhan gazetesi olayla ilgili dikkat çeken bir analiz yayınladı.

Geçtiğimiz yıl İran'ın Ortadoğu'daki en etkili ismi Kasım Süleymani'den sonra bu kez nükleer programın başındaki Muhsin Fahrizade'nin Tahran yakınlarında suikasta kurban gitmesi dünyayı tekrar İsrail- İran gerilimine sürükledi.

Suikastın baş şüphelisi İsrail'den çelişkili açıklamalar gelirken, New York Times gazetesinin haberi dünya gündemine bomba gibi düştü.

VURULACAK ŞEHRİN İSMİNİ VERDİLER

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, İran'da dini lider Hamaney'e yakın Kayhan gazetesinde bugün yer alan satırları dünyaya duyurdu.

Söz konusu analize göre, İsrail'in liman şehri Hayfa'ya düzenlenecek saldırıda yüzlerce insan öldürülmeli, misilleme Kasım Süleymani suikastinden sonra ABD askerlerine atılan balistik füzelerden daha büyük olmalı. Liman şehri Hayfa'da 2019 sayımına göre 272 bin kişi yaşıyor.