İranlı Hosseini'yi göndermek!

Ya da, yukarıya astığımız başlığı "Para için Hosseini'yi satmak" da diye atabilirdik!

İyi de, kurulduğu tarihten beri her sezona şampiyonluk diye başlayan, ancak son 35 sezondur bunu bir türlü hayata geçiremeyen Trabzonspor, bu sezonda aynı hedef için mücadele edecek ise İranlı Hosseini'yi göndermenin hesabını neden yapıyor?

Bunu anlamak mümkün değil.

2018'de Esteghlal takımından transfer edilen ve Trabzonspor ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Hosseini, verilen görevlerini layıkıyla yerine getirmedi de mi satışından söz ediliyor.

Hem de, Trabzonspor'un son yıllarda, ille de geçtiğimiz sezon en çok aksayan yeri olan stoper mevkiinde sıkıntı çekilirken.

Denilecek ki, "O ki Hösseini iyi idi de niye oynatılmadı?"

Birazı belki sakatlıktan ama, çoğunlukla teknik adamların yanlış oyuncu tercihinden kaynaklanan bu tablo idi diye düşünüyorum.

Oysa Hosseini, hem stoper mevkiinde hem de ön liberoda oynayabilen mücadeleci bir oyuncu. Ancak Ünal Karaman ile Hüseyin Çimşir'in çok az görev vererek hevesini kırdıkları da bir gerçekti. Pandemi sürecinde oynanan Alanya maçında da kırmızı kart görünce adeta hepten silindi Hosseini!

Peki bu sezon için hazırlanan mevcut kadrodaki stoperler göz önüne getirildiğinde Hosseini'ye ihtiyaç yok mu?

Campi, Edgar Le, Hüseyin ve birkaç tane gencin yer aldığı bu mevkide Hosseini'de bunlara katılarak değerlendirme yapıldığında İranlı banko oyuncudur.

Ama her ne hikmetse, Trabzonspor yönetimi sürekli Hosseini'yi göndermeyi gündemde tutmaktadır. Örneğin Sampdoria'nın bu oyuncuyu istediği, hatta 3-4 milyon Euro bile teklif ettiği haberleri yayılmakta, yaydırılmaktadır.

İnanın hiç evelemeden gevelemeden, kısa keserek Trabzonspor yönetimine "Nedir bu sizin Hosseini rahatsızlığınız, ya da takıntınız?" diye sormak gerekiyor.

Trabzonspor'un mevcut kadro yapısı içinde Hosseini'ye direk veya yedek ihtiyaç duyulacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Yönetenler geçmişten, hatta daha geçen sezondan ders alsınlar yeter de artar bile.

Çünkü Trabzonspor geçen sezonun pandemi süreci bölümünde 5 futbolcu değişim hakkı uygulanırken sahadaki 11'e kulübeden nerede ise maçlarda sonuca olumlu katkı yapacak 1 futbolcu dahi bulamamıştı. Sanırım bugünkü yönetim ve teknik kadro bunları hatırlamıyordur?

Sonuç olarak Trabzonspor'un bu kadrosundan Hosseini'yi göndermek bana göre büyük hatadır.

 

Yazarın Diğer Yazıları