İş birliğinde üç büyükşehir ilçe adayları ne zaman açıklanacak?

İş birliğinde üç büyükşehir ilçe adayları ne zaman açıklanacak?
31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP'nin iş birliği kapsamında yapılan görüşmeler devam ediyor. Üç büyük kentin ilçe adayları henüz açıklanmadı. Adaylar önümüzdeki parti meclisi toplantısının hemen ardından açıklanacak.

CHP’de beşinci grup adayların belirlendiği Parti Meclisi (PM) öncesinde bir ilk yaşanarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Mersin büyükşehir adayı son dakikada değişti. MYK’ye getirilen listede yer almasına karşın Serdal Kuyucuoğlu yerine PM’ye Vahap Seçer Mersin adayı olarak getirildi. CHP Mersin’in dışında Bursa, Kahramanmaraş ve Van büyükşehir adaylarıyla birlikte toplam 102 aday daha açıkladı.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRİN İLÇELERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP’nin dün PM’ye sunulan adayları arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın hiçbir ilçesi yer almazken, İYİ Parti ile ilçeler üzerinde yapılan görüşmelerin sürmesi nedeniyle üç büyük kentin ilçe adaylarının bir sonraki PM toplantısında açıklanabileceği belirtiliyor. Dün belirlenen isimlerle birlikte CHP’nin ilan ettiği aday sayısı 632’ye çıkmış oldu.

Böylece CHP bugüne kadar 15 büyükşehir (İstanbul, Ankara Adana, Aydın, Eskişehir, Hatay, Malatya, Muğla, Tekirdağ, Antalya, Mardin, Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van) ile 28 il belediyesi (Ardahan, Artvin, Ağrı, Batman, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Edirne, Erzincan, Iğdır, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kütahya Niğde, Sinop, Sivas, Tunceli ve Uşak’ı) açıkladı.

CHP, İYİ Parti ile işbirliği kapsamında 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak. Buna göre CHP bundan sonra İzmir, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Diyarbakır adaylarını açıklayacak.